Hoe word je slank?

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Denk je dat je te veel weegt? Heb je te veel buikvet en wil je er echt iets aan doen? Droomt u ervan om slank te worden? Dat kan je zeker! Hoewel het misschien overweldigend lijkt, is het geen onmogelijke situatie - integendeel! Lees verder en zie hoe het kan.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Hoe word ik slank?

Ja, dat is de miljoen-dollar vraag - en toch is het zo simpel:

 • Je moet gezond en gevarieerd eten, en je moet bewegen.
 • U moet voldoende uren per nacht slapen en een redelijk goed circadiaan ritme aanhouden, waarbij de dagen niet te veel van elkaar verschillen (qua slaap).
 • En tenslotte, wees voorzichtig dat je niet te gestresst raakt.

Als je ervoor zorgt dat je zo leeft, is er niet veel dat je kan tegenhouden om slank te worden. Als u, om wat voor reden dan ook, snel resultaten wilt zien en u voelt dat uw overgewicht een oppepper nodig heeft, zijn er verschillende diëten die werken. U kunt hieronder meer over hen lezen.

10 eenvoudige manieren om gewicht te verliezen

 • Ga op tijd naar bed (vergeet niet elke avond je 8 uur te halen)
 • Drink water! (al het andere is een bron van overgewicht - hoewel een kop koffie en af en toe een glas rode wijn geen kwaad kunnen)
 • Zorg ervoor dat u een half uur tot een uur per dag beweegt (wandelen, fietsen, hardlopen, joggen, wat u maar wilt)
 • Beperk uw schermtijd (2 uur is meer dan genoeg, en hoe minder hoe beter)
 • Doe slechts een paar keer per week aan lichaamsbeweging (neem een trainingsprogramma dat bij u past, zodat u op de juiste manier traint - en zorg ervoor dat u krachttraining doet)
 • Eet roggebrood en vermijd wit brood
 • Neem de trap (ja, het is goed, het werkt!)
 • Stop met gestrest zijn (makkelijker gezegd dan gedaan, maar... stress is de wortel van alle kwaad)

Eiwitrijk voedsel helpt je op weg

Het is bewezen dat als je een meer eiwitrijk dieet, zult u gewicht verliezen meer en houd je gewicht er beter af. Dat komt omdat ze vullen, en als je overdag vol zit, zul je je 's avonds niet overeten! Mager vlees kan een goede bron van eiwitten zijn (bijvoorbeeld kip en kalkoen), maar je hoeft niet alleen op vlees te leven als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Eieren, bonen, linzen, groenten, vis, kikkererwten, tofu, noten en rogge zijn even goede manieren om je eiwitten binnen te krijgen.

Diëten

Als u snel resultaat wilt of als u besloten hebt dat er nu iets moet gebeuren, zijn er verschillende dieetplannen die werken en het gewicht eraf houden. Voorbeelden zijn het Sense-dieet, het 5:2-dieet, het C9-dieet, het Atkins-dieet, het Dukan-dieet, het soepdieet, het 8-uur-dieet en het wiskundedieet..

Dieet plan is de weg vooruit

Een persoonlijke diëtist kan u op weg helpen naar een gezondere en betere levensstijl . Als u naar een diëtist of voedingsdeskundige gaat, zullen zij waarschijnlijk een dieetplan voor u dat bij u en uw leven past.

Een dieetplan is een schema van wat u gedurende een bepaalde tijd - bijvoorbeeld een maand - mag eten. Het dieet plan zal gevuld zijn met gezond voedsel en je zult, als je het voelt precies het aantal calorieën dat je nodig hebt om af te vallen.

Arono kan u ook helpen

Wilt u hulp om af te vallen of slanker te worden, lees dan verder op Arono.nl.

Hier vindt u een heleboel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en de juiste balans. U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken - alles precies zoals u het wilt. Arono fungeert als uw persoonlijke dieetgids, die u te allen tijde kunt dragen - waar u ook woont.

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan