Een C9 dieet om uw gewichtsverlies te stimuleren

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Wil je wat overtollige kilo's kwijt? En heb je geworsteld om af te vallen, maar ben je nooit echt begonnen? Als dat zo is, bent u niet de enige: daarom zijn zoveel mensen met een C9-dieet begonnen.

Het C9 dieet biedt 9 dagen dieet om effectief gewichtsverlies te garanderen en u een goede start te geven voor een goede en gezonde levensstijl.

In deze gids leert u hoe u het C9 dieet goed kunt beginnen.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Waar staat "C9" voor?

Het C9 dieet staat voor "CHANGE 9", en het is uitgevonden door het bedrijf Forever Living. De 9 staat voor - leuk weetje - 9 dagen, en dat is de hele essentie van dit dieet.

Gedurende 9 dagen leeft u op een soort detox-dieet waarbij u calorierijk voedsel vervangt door shakes en supplementen. Het klinkt misschien niet erg verleidelijk, maar het mooie van zo'n C9-dieet is dat het eenvoudig en doeltreffend is.

Volg gewoon het plan en voila, resultaat!

Wat doet het C9 dieet voor je lichaam?

Omdat het een detoxkuur is, ligt de nadruk op het verwijderen van alle ongezonde stoffen uit het lichaam, zodat "men opnieuw kan beginnen".

Je vervangt je normale voeding door een aantal specifieke maaltijdvervangende drankjes, en verder verminder je echt je calorie-inname. Op die manier verbrandt u meer calorieën dan u binnenkrijgt, maar krijgt u toch de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen.

Lees ook: hoe kies je het juiste detox dieet

Dus werkt een C9 dieet?

Er is niet veel onderzoek gedaan naar detox, maar één ding is zeker:

Een dergelijke lage calorie-inname zal ongetwijfeld leiden tot gewichtsverlies.

Veel mensen merken dat ze een energieboost krijgen van het ontgiften van hun lichaam. Maar je moet ook voorzichtig zijn, want zo'n lage calorie-inname - in zo'n korte tijd - kan overweldigend lijken voor het lichaam.

Het C9 dieet werkt echter niet op zichzelf.

Het moet alleen worden gezien als de start van een programma op langere termijn om gewicht te verliezen. Als u uw normale eetpatroon na de 9 dagen niet verandert, zult u snel weer de kilo's aankomen die u bent kwijtgeraakt.

Lees meer: Alles wat je moet weten over calorieën

Dus hoe begin je met het C9 dieet?

Aangezien het C9 dieet een product is van het Forever Living bedrijf, moet u het pakket via hen of een van hun detailhandelaars kopen.

Het pakket bevat een reeks maaltijdvervangende dranken en supplementen, alsmede producten zoals aloë vera-gel, een shaker en een gedetailleerde gids.

Het C9 dieet is verdeeld in 3 delen, waarbij je iets specifieks eet van dag 1-2, iets anders van dag 3-8, en dan uiteindelijk het programma afrondt met het dieet van dag 9.

Drink onderweg veel water, vermijd zout, peper en kruiden, en weeg uzelf een paar keer.

Kan je niets anders eten?

Ja, naast wat je in het C9-pakket krijgt, mag je ook zoveel eten als je wilt van de volgende voedingsmiddelen:

 • Appels
 • Grapefruit
 • Abrikozen
 • Kiwi
 • Sinaasappels
 • Perziken
 • Peren
 • Artisjokken
 • Asperges
 • Broccoli
 • Komkommer
 • Spinazie
 • Tomaten
 • De meeste bessen

Lees ook: Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een appel

Meer informatie over gezond leven op arono.nl

Als u meer wilt weten over hoe u gezond kunt leven, lees dan verder op arono.dk. Hier vind je veel artikelen en gidsen om je te helpen met voeding, beweging en evenwicht. U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken.

Ontvang een gratis persoonlijk dieetplan!