Hoe kies je de juiste detox kuur

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Een detox is niet zomaar een dieet zoals zovele andere. Het gaat niet over calorieën tellen, vasten of alle vet uit je dieet schrappen.

Waarom zijn detoxen dan zo populair geworden? Niet alleen bij mensen die gezonder willen leven, maar ook beroemdheden over de hele wereld?

In deze korte gids leert u wat een detox dieet is en wat het voor u kan doen.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat is een detox?

In een notendop, een detox is het reinigen van je lichaam. Je probeert gewoon alle schadelijke stoffen eruit te krijgen. Deze schadelijke stoffen zijn het gevolg van de moderne manier van leven: we eten fastfood, hebben ongelooflijk veel suiker, drinken alcohol en roken.

Een detox reinigt je lichaam en zet het weer op de rails.

Welke detox moet je kiezen?

Er zijn eigenlijk heel wat verschillende detoxen om uit te kiezen. Sommige duren lang, andere zijn kort, sommige beloven je gewichtsverlies, terwijl andere zich er alleen op richten de schadelijke stoffen eruit te krijgen.

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire detox kuren:

  • Master CleanseDrink gedurende 6-10 dagen alleen specifieke sappen die de slechte stoffen uit je lichaam halen.
  • Lever Reinigend Dieet: Gedurende 8 weken mag u alleen rauw fruit en rauwe groenten eten, en ook wat eiwitrijk voedsel. Op die manier verbetert u uw lever, wat op zijn beurt veel positieve effecten kan hebben.
  • Fast Track One-Day Detox: Dit detox dieet kan je helpen de vele slechte stoffen uit je lichaam te krijgen, je metabolisme een boost te geven en je helpen tot 3 kilo af te vallen in 11 dagen.

Algemene richtlijnen voor een detox

Zijn deze detox kuren niets voor jou? Dan kun je ook gewoon je eigen detox dieet samenstellen door deze algemene richtlijnen te volgen:

  • Vermijd cafeïne, alcohol, suiker, transvetten en fastfood.
  • Drink veel water.
  • Laat fruit en groenten uw hoofdvoedsel zijn.

Is een detox dieet voor iedereen?

Er is enige onenigheid over de mate waarin de gemiddelde persoon een detox nodig heeft. Als u twijfelt of u aan een detox moet beginnen, kunt u zich door uw arts laten controleren. Als de arts vaststelt dat uw lever onder te grote druk staat, kunt u proberen te beginnen met een detox.

Je kunt het altijd een paar dagen proberen om te zien of je verschil voelt. Er moet echter worden opgemerkt dat als u:

  • aan diabetes lijden,
  • hartproblemen hebben,
  • zwanger zijn,
  • of 60+ zijn,

is je lichaam misschien niet sterk genoeg om een detox te proberen.

Leer meer over gezond leven met Arono

Wilt u meer weten over hoe u gezond kunt leven zonder schadelijke stoffen, lees dan verder op Arono.nl. Hier vindt u veel artikelen en gidsen om u te helpen met voeding en evenwicht.

U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken, zodat u een gezonder en slanker leven kunt leiden.

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan