De wiskundekuur helpt je gemakkelijk gewicht te verliezen

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Droomt u ervan om af te vallen? Heb je gehoord over veel dieet plannen en ben je een beetje verward over welke te kiezen? Vindt u het verwarrend om er voortdurend over na te moeten denken of wat u in uw mond stopt gezond of ongezond is?

Dan is de wiskundekuur de oplossing voor jou!

Afvallen hoeft niet zo beperkend te zijn. Met een eenvoudig wiskunde dieet, geeft de wiskunde kuur je dat allemaal. En je hoeft niet eens veel te veranderen in je dagelijkse leven. Hieronder kunt u meer te weten komen over het wiskunde dieet, hoe het werkt en hoe u het kunt gebruiken om af te vallen.

Je kunt ook leren hoe je het jezelf nog gemakkelijker kunt maken met een app die speciaal voor het wiskundedieet is ontworpen.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat is de wiskundekuur?

Het Maths Diet is een wiskundig dieet waarbij je je eetgewoonten niet te veel hoeft te veranderen, dus het is heel behapbaar. U kunt eten zoals u normaal doet en toch gewicht verliezen. Dus je hoeft jezelf niet te beperken of calorieën te tellen . Wat je in plaats daarvan moet doen is kleinere porties eten - de grootte van deze porties hangt af van hoeveel je wilt verliezen.

Het wiskundedieet houdt in dat je het voedsel dat je eet weegt en vervolgens minder grammen consumeert dan je lichaam verbrandt. Op die manier zult u gegarandeerd gewicht verliezen , ongeacht wat u eet (hoewel het natuurlijk nog steeds belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten ).

Lees meer: Alles wat je moet weten over gewichtsverlies

Een gemakkelijke en beheersbare manier om gewicht te verliezen

Bij het wiskundedieet gaat het erom gewicht te verliezen door minder te eten - en te drinken - dan je verbrandt. Het dieet is gebaseerd op hoeveel voedsel weegt, niet op hoeveel calorieën je eet.

Een van de moeilijkheden bij het afvallen kan zijn dat u het moeilijk vindt om de meer ongezonde voedingsmiddelen op te geven, zodat u het opgeeft voordat u het kunt. En ook al heb je misschien niet het gevoel dat je zoveel ongezonde dingen eet, toch kan het tot gewichtstoename leiden als je niet oppast. Ook als je niet weet door welk voedsel je aankomt. Omgekeerd kan het ook zijn dat u gezond en gevarieerd eet, maar gewoon te veel van de gezonde voedingsmiddelen eet.

Dit is waar het wiskunde dieet om de hoek komt kijken.

Het makkelijke en bevrijdende van het wiskundedieet is dat je je gewoonten helemaal niet hoeft op te geven en hoeft te stoppen met eten wat je lekker vindt - of dat nu pizza of salade is of iets anders. Zolang je je eten weegt en ervoor zorgt dat je niet meer eet dan je mag, zul je afvallen!

Hoe gewicht te verliezen met het wiskunde dieet

Als je het wiskundedieet wilt gebruiken om af te vallen, hoef je, zoals ik al zei, geen bepaald voedsel te eten, hoef je geen bepaald voedsel te vermijden en hoef je niet te proberen minder te eten van het voedsel dat je lekker vindt.

Begin in plaats daarvan met te beslissen hoeveel u wilt verliezen en hoe lang u daaraan wilt besteden.

Weeg jezelf daarna elke morgen. En weeg je dan elke avond voor de laatste maaltijd die je eet. Vervolgens moet u nagaan hoeveel verschil er is tussen wat u 's morgens woog en wat u 's avonds weegt. Het verschil in gewicht (dat kan variëren van 900 g tot 3 kg) is de hoeveelheid voedsel die u op een dag moet eten om het gewicht eraf te houden.

Als u een bepaald aantal grammen aftrekt van het verschilgewicht - het aantal grammen dat u op een dag wilt verliezen - zult u automatisch gewicht verliezen.

Het kan niet eenvoudiger!

Lees meer: Alles wat je moet weten over calorieën

Een voorbeeld van het wiskunde dieet

Als u bijvoorbeeld 5 kilo wilt afvallen in 31 dagen, deelt u de 5 kilo door 31 dagen en krijgt u het aantal grammen dat u van uw verschilgewicht moet aftrekken om gewicht te verliezen.

Als u 's morgens 79 kg weegt en 's avonds 80 kg, is uw verschilgewicht 1 kg (1000 g).

5 gedeeld door 31 is ongeveer 161 gram. Je moet dus 1000 g min 161 g = 839 g per dag eten. Als u dit doet, zult u 161 gram per dag en 5 kilo in een maand verliezen.

Hoe werkt het wiskunde dieet?

1. Weeg jezelf 's morgens.

2. Weeg jezelf ' s avonds voor de laatste maaltijd.

3. Zoek het verschil

4. Beslis hoeveel je wilt verliezen

5. Bepaal hoe lang u wilt besteden aan uw gewichtsverlies

6. Bereken hoeveel u per dag moet afvallen om het gewenste gewichtsverlieste bereiken

7. Eet zoals je normaal doet !

8. Maar zorg er altijd voor dat u gezond en gevarieerd eet en regelmatig beweegt - alleen voor uzelf

Wat maakt het wiskunde dieet speciaal?

Het bijzondere van het wiskundedieet is dat je niet zoveel hoeft na te denken over welke voedingsmiddelen je eet, wat afvallen veel realistischer maakt.

Het is ook iets anders dan het tellen van je calorieën, of het uitzoeken hoeveel calorieën er zitten in wat je eet.

In plaats daarvan weeg je jezelf en wat je eet, dus het zijn grammen in plaats van calorieën.

Hoe kan het zo eenvoudig zijn om af te vallen?

Je vraagt je misschien af hoe het zo eenvoudig kan zijn om af te vallen en of het überhaupt wel werkt - maar dat doet het! De uitvinder van de wiskundekuur garandeert het.

De wiskundekuur is uitgevonden door Jakob Stoustrup, die als professor werkt aan de Universiteit van Aalborg. In het kader van zijn onderzoek naar de regulatietheorie vond hij het geneesmiddel uit en testte het op zichzelf. Met het wiskundedieet verloor hij 7 kilo in een maand en slaagde er daarna in het gewicht eraf te houden.

Dus hij is het levende bewijs dat het wiskunde dieet werkt voor het doel. Hij bewijst ook dat je met deze methode je gewicht kunt behouden - iets wat anders moeilijk kan zijn als je op dieet bent geweest en ofwel kleine porties hebt gegeten ofwel ander voedsel hebt gegeten dan je normaal zou doen.

Denk aan het gezonde eten en drinken

Het goede van het wiskundedieet is dat het soms ongezonder dan gezond eten het dieet of je gewichtsverlies niet zal verpesten. Dit maakt het dieet ideaal voor mensen die het moeilijk vinden om zoetigheid of vet voedsel voor een lange periode, of misschien wel voor altijd, op een laag pitje te zetten.

Toch is het belangrijk om niet te vergeten gezond en gevarieerd te eten. Het lichaam is veel beter af met voedingsmiddelen waar het baat bij heeft, en het is belangrijk dat het eiwitten, goede vetten en groenten en fruit binnenkrijgt.

Het is ook belangrijk te onthouden dat zoete dranken, zoals cola, limonade en sap, meetellen als onderdeel van het dieet. Uiteindelijk is water altijd het beste om te drinken.

Wiskunde kuur als app

The Maths Cure is nu ook beschikbaar als app. Dit maakt het concept nog gemakkelijker om mee om te gaan, omdat het u feedback geeft zodat u uw lichaamsgewicht kunt controleren.

Het enige wat de app van u vraagt is dat u uw lichaamsgewicht meet, d.w.z. dat u uzelf weegt, en dat u het gewicht van uw maaltijden meet, d.w.z. dat u elke dag uw eten weegt. In ruil daarvoor zal uw gewicht dag na dag met mathematische precisie een vooraf bepaald doel volgen. Alles wat je nodig hebt - afgezien van de app - is een badkamerweegschaal en een keukenweegschaal. Onthoud wel dat het heel belangrijk is dat u een weegschaal in de badkamer en een keukenweegschaal vindt die nauwkeurig meten. Hoe nauwkeuriger de weegschaal aangeeft, hoe meer u kunt rekenen op een veilig gewichtsverlies.

Arono kan u helpen gewicht te verliezen

Als je meer wilt weten over hoe je gezond kunt leven als je het wiskunde dieet volgt en daarna, lees dan verder op Arono.dk. Hier vindt u een heleboel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en de juiste balans.

U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken - bijvoorbeeld gewicht verliezen als onderdeel van het wiskundedieet en vervolgens uw gewicht behouden.

Ontvang een gratis persoonlijk dieetplan!