Vraag hulp aan een voedingsdeskundige voor uw gezond gewichtsverlies

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Wil je afvallen? Vindt u het moeilijk om gezond en gevarieerd te eten? Vindt u het moeilijk om te weten hoeveel of hoe weinig u mag eten? Of heb je gewoon een slechte gewoonte en vind je het moeilijk die te veranderen? Maak je geen zorgen. Een voedingsdeskundige kan u hierbij helpen en zal uw leven ongetwijfeld gemakkelijker en beter maken.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat is een voedingsdeskundige?

Een voedingsdeskundige is een persoon die is opgeleid in gezondheid, voeding en lichaamsbeweging. De diëtist kan u helpen weer op het goede spoor te komen als u vastzit in een aantal slechte gewoonten en u het gevoel heeft dat uw eigen hulp of die van uw naasten niet voldoende is.

Zij hebben kennis van gezondheid, voeding en lichaamsbeweging - niet alleen op amateurniveau, maar zij zijn gewoon opgeleid op dit gebied.

Een deel van hun opleiding bestaat uit kennis van de anatomie (het inwendige van het menselijk lichaam), de fysiologie (de functie van het menselijk lichaam) en de ziektekunde, zodat zij gegarandeerd weten waar zij het over hebben. Zij worden ook opgeleid om op de hoogte te blijven van het laatste onderzoek op gezondheidsgebied.

Wat kan een voedingsdeskundige doen?

Als je zou willen helpt je gewicht te verliezen, kan je naar een voedingsdeskundige gaan. Dit is een goed idee als je vastzit in je eigen (slechte) gewoonten en routines, of als je denkt dat je jezelf niet goed genoeg kunt helpen.

Een voedingsdeskundige kan u helpen met alles van gewichtsverlies tot gewichtstoename tot algemene gezondheidskennis. De voedingsdeskundige zal waarschijnlijk beginnen met het bekijken van uw dieet. Daarbij zullen zij u helpen uw slechte gewoonten te veranderen, zodat u een gezond en gevarieerd leven kunt leiden op een manier die bij u past. Dan zullen zij u helpen om meer beweging te krijgen in uw dagelijks leven.

Zij zullen u helpen door te luisteren naar wat u nodig hebt, maar u tegelijkertijd op weg helpen naar een gezondere en betere levensstijl.

5 goede redenen om naar een voedingsdeskundige te gaan

 • U krijgt menselijke steun
 • Je krijgt een bijgewerkte kennis van gezondheid
 • Je krijgt hulp om je eetgewoonten te veranderen
 • U helpen de juiste (gezonde) voeding te kiezen
 • Je krijgt hulp bij een verandering van levensstijl

Wat doet een voedingsdeskundige voor u en uw levensstijl?

Als u erover denkt hulp te zoeken bij een voedingsdeskundige, doe dat dan zeker!

Wat de uitkomst ook is, u zult er aan de andere kant uitkomen met een nieuwe kennis van wat gezondheid werkelijk is. Het zal u helpen de juiste keuzes te maken in uw dagelijks leven. Zelfs als het vol zit met stress, kinderen, werk, relaties, slechte tijden of andere dingen.

Een voedingsdeskundige helpt u niet alleen met uw voeding, maar geeft u ook menselijke steun. Zij zullen u helpen in te zien wat u in het dagelijks leven verkeerd doet en wat u kunt veranderen. Uiteindelijk zult u zelf op de hoogte zijn van uw gezondheid en zult u zich midden in een geheel nieuwe en gezondere levensstijl bevinden.

Het is niet beschamend en ook niet slecht om een voedingsdeskundige te zoeken

Het is niet altijd gemakkelijk om gezond en gevarieerd te eten en voldoende te bewegen - vooral niet op een drukke dag of als je je niet lekker voelt. Maar in de meeste gevallen zal een voedingsdeskundige u helpen inzien dat een betere levensstijl u tevredener en gelukkiger zal maken.

In een wereld vol verleidingen, is het niet moeilijk te begrijpen waarom je erin trapt. Een diëtist zal dit ook volledig begrijpen. Om dezelfde reden moet u in geen geval het gevoel hebben dat het gênant of slecht is om een voedingsdeskundige op te zoeken.

Het betekent niet dat je het hebt opgegeven. Integendeel, het toont aan dat u sterk bent en beseft dat u iets aan uw levensstijl moet doen. Niet in de laatste plaats laat het zien dat u bereid bent iets te doen om beter en gezonder te worden.

Verschillende mensen hebben verschillende behoeften

Een voedingsdeskundige zal met u praten en naar u luisteren, en niet in de laatste plaats zal hij accepteren dat verschillende mensen verschillende dingen nodig hebben. Zij zullen u op weg helpen naar een betere en gezondere levensstijl, gebaseerd op JOU.

Als u eenmaal bij een diëtist bent geweest en met hem of haar hebt gepraat, zult u ongetwijfeld aan de andere kant van de tafel staan met een positievere kijk op gewichtsverlies, gewichtstoename en/of een gezonder leven.

Zij zijn er om u te helpen uw doelen te bereiken en van u een gelukkiger, gezonder mens te maken.

Kan een voedingsdeskundige mij helpen als ik chronisch ziek ben?

Het korte antwoord is - JA.

Niet alleen een verlangen naar gewichtsverlies of gewichtstoename kan een goede reden zijn om een voedingsdeskundige te zoeken. Als u een ziekte hebt (misschien een van de ziekten die in het volgende hoofdstuk worden genoemd), kan het, ongeacht hoe u de ziekte benadert, een goed idee zijn om met een diëtist te praten.

Zij weten welk dieet u kan helpen om u beter te voelen en/of een speciaal dieet aan te vullen met de medicijnen die u eventueel neemt of de kuur die u eventueel volgt.

Dieet kan een positief effect hebben op deze 8 ziekten

 • Hoog cholesterolgehalte
 • Hoge bloeddruk
 • Diabetes
 • Allergieën
 • Gastro-intestinale ziekten
 • Cirrose
 • Ziekte van Crohn
 • Bepaalde vormen van kanker

Waarom is het belangrijk om gezond te leven?

Gezond leven maakt het leven beter.

Gezond en gevarieerd eten is essentieel voor uw welzijn. Hoewel het moeilijk kan zijn als je in een slechte spiraal terecht bent gekomen, is het uiteindelijk de moeite waard. Om dezelfde reden kan het goed zijn om eens met een voedingsdeskundige te gaan praten, zodat je goed wordt. Want daar gaat het allemaal om.

Als je gezond eet, heb je meer energie, ben je gelukkiger en zijn je haar, nagels en botten sterker. De lijst gaat maar door. Niet in de laatste plaats zullen de zoetigheden en ongezonde spijzen veel beter smaken als je jezelf toestemming geeft om ze af en toe te eten!

Is lichaamsbeweging ook belangrijk?

Naast nadenken over wat je in je mond stopt, is het heel belangrijk om te bewegen.

Het is belangrijk om je hartslag dagelijks op te krikken, of je dat nu doet door hard te lopen, te fietsen, te trainen, te skippen, te springen of iets anders.

De National Health Service beveelt aan dat u op de een of andere manier ongeveer 60 minuten per dag beweegt.

Een gezonde voeding is echter nog belangrijker. Veel deskundigen geloven dat gezond leven voor 75% uit voeding en voor 25% uit lichaamsbewegingbestaat. Lichaamsbeweging is dus heel belangrijk, en dieet nog meer.

Waar kan ik een voedingsdeskundige vinden?

Hier kunt u een voedingsdeskundige in Kopenhagen vinden:

Hier kunt u een voedingsdeskundige in Aarhus vinden:

Hier kunt u een voedingsdeskundige in Aalborg vinden:

Hier kunt u een voedingsdeskundige in Odense vinden:

Wat kan ik verwachten als ik naar een voedingsdeskundige ga?

Het is moeilijk te zeggen wat een voedingsdeskundige precies voor je zal doen. Het hangt erg af van hun manier van doen, en natuurlijk hangt het vooral af van wat u uit het bezoek wilt halen. Dit zal echter een typisch advies zijn dat een diëtist u zal geven:

 • Je moet veel eiwitten consumeren: Eiwit is erg belangrijk voor je en het geeft je een sterk en veerkrachtig lichaam. Zorg ervoor dat je bij elke maaltijd proteïnen eet. Dit kan van alles zijn, van vlees tot linzen, bonen en groenten.
 • Je moet fruit en groenten eten: Zorg ervoor dat u elke dag 6 stuks fruit eet, en eet veel groenten bij elke maaltijd.
 • Je moet minstens 4 kleuren in je eten hebben: Op je bord moet je altijd minstens 4 natuurlijke kleuren vinden. Dit betekent dat u eraan moet denken gevarieerd te eten.
 • Sta jezelf toe om soms suiker en fast food te eten: Ook al zijn suiker en fastfood niet goed voor je, vergeet niet dat je jezelf niet helpt door het volledig uit je dieet te weren. Dan begin je steeds weer opnieuw aan een nieuw dieet als je het gevoel hebt dat je het hebt opgegeven als je iets ongezonds aanraakt. U kunt bijvoorbeeld tegen uzelf zeggen dat u één keer per week suiker en fastfood mag eten. Dan heb je altijd iets om naar uit te kijken.

Arono helpt u op weg als digitale voedingsdeskundige

Als u een professionele voedingsdeskundige raadpleegt, zal deze u op weg helpen naar een gezonde en betere levensstijl. Maar er is ook iets wat je zelf kunt doen. Als u bijvoorbeeld een dieetplan maakt, maakt u het uzelf veel gemakkelijker. Het kan moeilijk zijn om een dieetplan te vinden, want er zijn er heel veel online, maar bij Arono kunt u er een vinden die bij u past, op een gemakkelijke en duidelijke manier.

U kunt meer lezen in onze uitgebreide gids voor een gezond dieet hier.

Als je hulp wilt bij afvallen, aankomen of iets anders, lees dan verder op Arono.com. Hier vindt u veel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en evenwicht.

U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken - alles precies zoals u het wilt.

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan