Hoe een voedingsgids je naar een gezond leven leidt

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Droomt u er ook van om een beetje gezonder te leven? Maar vind je het te moeilijk en verwarrend om er wijs uit te worden? Waar begin je? Wat zijn je doelen? En wat zegt de wetenschap eigenlijk?

Als jij je ook zo voelt, is dat heel begrijpelijk. Het is echt een jungle daarbuiten!

Daarom moet u proberen een op maat gesneden dieetgids te krijgen. Op die manier kunt u een nauwkeurig plan krijgen over hoe u gezonder kunt leven en uw persoonlijke doelen kunt bereiken.

Deze beknopte gids geeft u de antwoorden op de vraag waarom u een dieetgids zou moeten proberen.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat is een dieetgids?

Een dieetgids is eigenlijk niet meer dan een soort strijdplan.

Of een goede gids die je veilig naar je doelen leidt - je wilt afvallenspieren te kweken of gewoon gezonder te leven.

Een dieetgids vertelt u meestal wat u moet eten. Waar je weg van moet blijven. Op welke tijden van de dag. Hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft. En hoe groot de porties moeten zijn.

Hoe kom je aan een dieetgids?

U zult meestal een diëtist ziendie een dieetplan voor u zal samenstellen.

Een diëtist is iemand die u kan helpen gezonder te eten en gezonder te leven. De diëtist kan ziekten en slechte gewoonten diagnosticeren. En dan kan de diëtist u vertellen hoe u uw leven beter kunt maken en uw persoonlijke doelen kunt bereiken.

Deense diëtisten kun je in Denemarken vertrouwen, want je moet een goede diëtistenopleiding en -licentie hebben voordat je jezelf "diëtist" mag noemen.

Waarom moet je dieetadvies krijgen?

Het goede van dieetbegeleiding is dat je "aan de veilige kant" zit.

Met andere woorden, het betekent dat een deskundige de beslissingen voor u heeft genomen en dat u op die beslissingen kunt vertrouwen.

Vrijwel iedereen kan baat hebben bij dieetbegeleiding. Als je overgewicht hebt. Als je een beetje gewicht wilt winnen. Als je aan bepaalde ziektes lijdt. Ja, zelfs als je gezond bent en toch meer structuur in je leven wilt.

Waar kunt u een dieetbeoordeling krijgen?

U vindt geregistreerde diëtisten in de overgrote meerderheid van de grote steden in Denemarken.

In Kopenhagen kunt u ze vinden hier: diëtisten in Kopenhagen.

In Aarhus vindt u twee voorbeelden hier en hier.

En in Odense vind je enkele voorbeelden hier en hier.

Maar dit zijn slechts enkele van de vele. U kunt snel een diëtist bij u in de buurt vinden met een eenvoudige zoekopdracht op Google.

Laat Arono een dieetplan op maat voor u maken

U kunt ervoor kiezen om naar een geregistreerde diëtist te gaan en dieetbegeleiding te krijgen. Maar u kunt ook kiezen voor een iets eenvoudiger optie:

Arono's app op maat laten maken dieetplan voor jou! U kunt zich snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken - bijvoorbeeld een gewichtsverlies van 10 kg.

U kunt ook meer lezen op Arono.com, waar u een groot aantal artikelen en gidsen vindt om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en evenwicht.

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan