Hoe gewicht te verliezen door op dieet te gaan

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Wil je afvallen? Wil je snel resultaten zien op de weegschaal? Zou je gezonder willen zijn? Heb je moeite om te beginnen omdat je niet weet hoe?

Vrees dan niet! Het is niet zo moeilijk. Je gaat op dieet - en dat is helemaal niet erg!

Begin met het dieet te kiezen dat het beste bij u past. Dan maak je het veel makkelijker voor jezelf. Ga daarna gewoon door en volg het dieet en je zult resultaten zien.

Hieronder vind je beschrijvingen van veel verschillende kuren, dus kies gewoon - en doe je best!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat is een dieet?

Een dieet is een handelwijze waarbij u een ander eetpatroon volgt dan u gewend bent om een doel te bereiken. Bij een dieet volg je een specifiek parcours met een specifieke reden. Het kan zijn dat u wilt afvallen, aankomen of gewoon gezonder wilt worden. Welk dieet je kiest, hangt af van wat je doel is. U moet het dieet kiezen waarvan u denkt dat het het beste voor u is. Op die manier geef je niet halverwege op.

Het Sense dieet

Het Sense dieet is voor hen die willen afvallen en toch van het leven willen genieten. Het is een relatief nieuw dieet dat meer gericht is op gezond verstand dan op regels. Het rekent af met het idee dat diëten moeilijk moet zijn.

Als u met het Sense dieet begint, moet u een dieet plannen dat gericht is op natuurlijke en gezonde ingrediënten. Je moet ook proberen minder koolhydraten te eten dan je normaal doet. De hoofdgedachte van het dieet is dat je moet voelen wanneer je honger hebt - en dat je alleen mag eten wat je nodig hebt.

Een voorbeeld van een maaltijd zou kunnen zijn:

  • Twee handenvol groenten - bijvoorbeeld wat wortelen of wat gesneden paprika's
  • Een handvol proteïne - van vis of kip, bijvoorbeeld
  • Een handvol fruit - je zou een appel als dessert kunnen nemen

Het belangrijkste van het Sense-dieet is echter dat u verstandig eet. Dan kunt u van het leven genieten terwijl u gewicht verliest!

Lees meer over het Sense dieet

Het 5:2 dieet

Bij het 5:2 dieet, moet je vasten. Het klinkt moeilijk, maar eigenlijk is het dat helemaal niet, en het is effectief! Zoals de naam al zegt, eet je 5 dagen per week normaal en vast je 2 dagen per week.

Op die manier verbruikt u een paar dagen per week minder calorieën, wat u daadwerkelijk zal helpen gewicht te verliezen. Naast een slanker lichaam is ook aangetoond dat vasten heel gezond is voor je lichaam - je wordt er slimmer van en je wordt langzamer oud.

Natuurlijk moet je op vastendagen nog steeds een beetje eten, zodat je niet vast, maar je moet gewoon minder eten dan normaal. Dit is ongeveer wat je moet eten op de dagen dat je vast:

  • Een ontbijt van 150 calorieën
  • Een lunch van 200 calorieën
  • Een avondmaaltijd van 100 calorieën
  • Tussendoortjes gedurende de dag van 50-100 calorieën

Dus als je wilt eten zoals je normaal doet, maar het (bijna) voor elkaar krijgt om een paar dagen per week te vasten en zelfs gezonder te worden dan je al bent, ga dan aan de slag!

Het C9 dieet

Het C9 dieet is een zogenaamd detox dieet, waarbij je alle ongezonde stoffen uit je lichaam haalt. Zoals de naam al zegt, duurt het 9 dagen. Als u ervoor kiest het te volgen, moet u uw normale dieet vervangen door een aantal specifieke maaltijdvervangende dranken en uw calorie-inname echt sterk beperken.

Het goede aan dit dieet is dat het je lichaam echt goed reinigt. Als u naast de maaltijdvervangende dranken ook let op het verminderen van het aantal calorieën, zult u ook gewicht verliezen. Dit zal gebeuren omdat je meer verbrandt dan je opneemt.

Natuurlijk kunt u bij dit dieet diverse groenten eten, dus maakt u zich geen zorgen dat u gedurende de 9 dagen dat het dieet duurt, geen voeding binnenkrijgt!

Lees meer over het C9 dieet

Het Atkins dieet

Als je van vlees en vettere gerechten houdt, ga dan voor het Atkins dieet! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar u kunt eieren met spek eten als ontbijt en rode biefstuk als avondeten en tegelijkertijd gewicht verliezen. Je moet echter wel een minimale hoeveelheid koolhydraten consumeren.

Bij het Atkins-dieet eet u een minimale hoeveelheid koolhydraten en vult u zich in plaats daarvan met eiwitten en gezonde vetten. Op die manier zult u minder trek hebben en dus minder calorieën verbruiken.

Het is niet zo ingewikkeld, dus begin er maar aan! Denk eraan dat brood en suiker niet mogen op dit dieet.

Lees meer over het Atkins Dieet

Het Dukan dieet

Het Dukan dieet gaat eigenlijk over het eten van veel proteïne. Het Dukan dieet lijkt een beetje op het Atkins dieet. In feite, in het begin moet je alleen vlees eten.

Je moet je leven inrichten volgens 4 fasen, waarvan de eerste twee over een eiwitrijk dieet gaan, gevolgd door de laatste twee over het stabiliseren van je lichaam.

Stabilisatie betekent uw gewichtsverlies handhaven. Het goede aan dit dieet is dat het laatste deel eigenlijk gaat over het gewicht eraf houden. Dit deel duurt een leven lang, maar het is ook te doen!

Lees meer over het Dukan dieet

Het soepdieet

Het soepdieet is voor hen die snel willen afvallen en resultaten willen zien! Net als bij het C9 dieet, krijg je ook een goede reiniging. Met het soepdieet verbruikt u niet te veel calorieën, aangezien er in soep niet zoveel calorieën zitten als in vast voedsel. Daarom zult u in staat zijn om zeer snel gewicht te verliezen.

Soep is gezond, makkelijk en lekker - maar ook een beetje saai na een tijdje. Dus pas op dat je niet uiteindelijk alles eet terwijl je op dieet bent.

Het duurt 7 dagen en dan kun je weer normaal eten - bijna. Aangezien je een hele week niet veel calorieën hebt gegeten, zal je lichaam honger hebben. Dit is volkomen normaal en niet ongezond. Maar om te voorkomen dat het er allemaal weer aankomt, moet u gezond en gevarieerd eten en niet in de val van junkfood trappen. Blijf sterk!

Het 8-uur dieet

Het8-uurs dieet is ook bekend als het 8-16 dieet of intermittent fasting. Net als het 5:2 dieet, houdt het vasten in. Het verschilt echter van de andere omdat je eigenlijk de meeste uren van de dag kunt eten wat je wilt.

Het is heel eenvoudig: 8 uur per dag mag je eten wat je wilt, terwijl je de laatste 16 uur van de dag moet vasten. Bijvoorbeeld, van 10 tot 18 uur.

Dus als je je ontbijt kunt uitstellen tot 10 uur 's ochtends, kun je eigenlijk alle maaltijden nuttigen die je normaal zou nemen. Even later. Op die manier, ben je aan het vasten terwijl je slaapt!

Dit kan echter een beetje een schok zijn voor uw lichaam, dus u moet een stapje hoger gaan en bijvoorbeeld 3 dagen per week en om de dag beginnen.

Als u dit kunt doen, zult u dezelfde resultaten zien als bij het 5:2 dieet en ook nog eens gewicht verliezen!

Het wiskunde dieet

Het wiskundedieet is voor wie wil eten zoals hij elke dag doet, maar gemakkelijk minder kan eten dan hij normaal doet!

Het is een wiskundig dieet en het idee is gewoon dat je je eten weegt. Je moet een bepaalde berekening en regels volgen, afhankelijk van hoeveel je wilt verliezen. Vervolgens weegt u zowel uzelf als uw voedsel (uzelf 's morgens en 's avonds en uw voedsel telkens wanneer u eet).

Als u dit doet, kunt u eten zoals u wilt en tegelijkertijd gewicht verliezen - en dit dieet werkt zelfs gegarandeerd. Aan de slag!

Lees meer over het wiskunde dieet

Arono helpt u

Als u meer wilt weten over hoe u gezond kunt leven, lees dan verder op Arono.dk. Hier vindt u ook vele andere diëten en dieetplannen die u kunt volgen, en een heleboel artikelen om u te helpen met dieet en voeding.

U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken.

Ontvang een gratis persoonlijk dieetplan!