Hoe val je af - en hoe houd je het eraf?

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Denk je vaak: Hoe doe je dat? Hoe val je af? Probeert u voortdurend gewicht te verliezen? Lijkt het onmogelijk en staat u op het punt het op te geven? Doe dat niet! Gewichtsverlies is hard werken, maar het loont ook op de lange termijn. Hoewel het moeilijk lijkt, is het eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. De oplossing is om meer te verbranden dan je binnenkrijgt.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Dus hoe val je af?

Meer verbranden dan je binnenkrijgt betekent eigenlijk gewoon dat je gedurende de dag meer calorieën verbrandt dan je tijd hebt om te eten. Als je dit kunt, dan zul je gewichtsverlies bereiken.

Aangezien je zelfs calorieën verbrandt als je niets doet, hoef je natuurlijk geen 1500 calorieën op een dag te verbranden om af te vallen als dat is wat je hebt gegeten.

Hoeveel je verbrandt als je niets doet, hangt af van je geslacht, hoeveel je weegt en wat je elke dag doet (lees hieronder meer over hoe je je gewichtsverlies kunt stimuleren). Als je bijvoorbeeld een man bent die 70 kilo weegt, verbrand je ongeveer 100 calorieën per uur als je zit - behoorlijk wild!

Hulp krijgen om af te vallen

Om af te vallen moet je uitrekenen hoeveel calorieën je op een dag verbrandt en dan minder eten dan je verbrandt.

Als u er zelf niet uitkomt, zijn er veel manieren om hulp te krijgen - een voedingsdeskundige kan u bijvoorbeeld helpen uit te rekenen hoeveel u moet eten en verbranden om gewicht te verliezen. Arono kan u ook helpen bij het maken van een dieetplan, en u kunt ook veel artikelen lezen over hoe u dat moet doen - lees daar hieronder meer over.

12 voedingsmiddelen die uw gewichtsverlies echt stimuleren

 • Noten
 • Kokosolie
 • Grapefruit
 • Vis
 • Vlees
 • Rode wijn (met mate!)
 • Koffie (ook met mate!)
 • Groene thee
 • Pikant eten
 • Water
 • Eieren
 • Bonen

Het voedsel dat u tot u neemt, is zeker van doorslaggevend belang om af te vallen. Zorg er dus voor dat u gezond en gevarieerd eet in uw strijd tegen de kilo's. Dat is de eenvoudige gids om gewicht te verliezen.

Er zijn echter een heleboel voedingsmiddelen die je metabolisme zelfs nog meer stimuleren - met name grapefruit, groene thee en veel eiwitten kunnen een groot verschil maken voor het aantal kilo's dat je verliest.

2 vormen van lichaamsbeweging die uw gewichtsverlies echt stimuleren

 • Lopen (interval)
 • Krachttraining

Lichaamsbeweging is zeer belangrijk voor het behoud van een gezond lichaam en het helpt zeker om je gewichtsverlies beter, gezonder en geeft snellere resultaten!

Als u hardloopt, verbrandt u veel calorieën en deze vorm van lichaamsbeweging is daarom zeer geschikt om gewicht te verliezen. Vooral intervallopen kan je verbranding stimuleren omdat je de intensiteit van je training voortdurend opvoert en verlaagt.

Op dezelfde manier kun je je metabolisme een boost geven door een paar keer per week aan krachttraining te doen - en je krijgt er ook een mooi gespierd lichaam van, dus ga bewegen! Als je het niet aankunt om te gaan hardlopen, kun je ook calorieën verbranden door te wandelen of te gaan fietsen.

Calorie-inname voor u

Zoals ik al zei, je dagelijkse calorie-inname hangt van veel dingen af: Welk geslacht je hebt, hoe oud je bent, wat je dagelijks doet, hoeveel je weegt, en niet in de laatste plaats of je wilt afvallen, aankomen of dat je het gewicht eraf wilt houden.

Als je het gewicht eraf wilt houden, wordt aanbevolen om als vrouw ongeveer 1500 tot 2000 calorieën per dag te consumeren, als man wordt aanbevolen om 2500 tot 3000 calorieën per dag te consumeren.

Natuurlijk, als je wilt afvallen, moet je minder calorieën eten dan aanbevolen - maar niet voor altijd. Op een bepaald moment, wanneer u uw streefgewicht hebt bereikt, moet u het equivalent van uw evenwichtsinname eten om uw nieuwe gewicht te handhaven. Onthoud dat gezondheid altijd het belangrijkste is.

Het dieet plan is de weg vooruit

Een goede manier om gewicht te verliezen is te plannen wat te eten en wanneer te sporten! Je kan een dieet plan gebruiken voor het eerste. Een dieetplan is een schema van wat u tijdens uw dieet mag eten. Het dieetplan zorgt ervoor dat u slechts het aantal calorieën binnenkrijgt dat u per dag is toegestaan, en op die manier zult u gewicht verliezen!

Arono kan u helpen

Denk je nog steeds: Hoe gewicht te verliezen? En is het niet een beetje een gedoe om het zelf te doen? Dan kan Arono u helpen! Als u hulp wilt om af te vallen en in vorm te komen, lees dan verder op Arono.dk. Hier vindt u een heleboel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en de juiste balans.

U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken - alles precies zoals u het wilt.