Verbrand meer calorieën en verlies gewicht door te gaan hardlopen

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Wil je afvallen? Wil je veel calorieën verbranden als je sport? Ga dan rennen!

Je calorieverbranding schiet omhoog als je je loopschoenen aantrekt en gaat hardlopen in het bos, in de sportschool of waar je maar het liefste loopt!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Waarom is het goed om te rennen?

Er zijn veel redenen waarom het goed is om te gaan hardlopen. Je verbrandt veel calorieën als je rentdus het is een bijzonder goede vorm van lichaamsbeweging als je wilt afvallen. Hier zijn 9 goede redenen om je loopschoenen aan te trekken.

9 goede redenen om te rennen

  • Je verbrandt veel calorieën (zie hieronder hoeveel je er daadwerkelijk verbrandt)
  • Je verliest lichaamsvet
  • Je bouwt spieren op
  • Je zult in een beter humeur zijn
  • Je raakt minder gestrest
  • Je hebt meer energie
  • Uw immuunsysteem verbetert
  • Je hart is gesterkt
  • Je seksleven verbetert

Hoeveel calorieën verbrand ik met hardlopen?

Hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het hardlopen hangt van verschillende dingen af. Ten eerste hangt het er natuurlijk vanaf hoe ver je loopt. Of je nu 3 of 10 kilometer rent is niet cruciaal voor je gewichtsverlies, dus laat dat je niet afschrikken, maar je verbrandt natuurlijk wel meer naarmate je verder rent. Maar vergeet niet om klein te beginnen en jezelf niet te overbelasten!

Hoeveel calorieën je verbrandt, hangt echter ook af van hoeveel je weegt. Je kunt dus je gewicht vermenigvuldigen met de afstand die je hebt gelopen en zo kom je te weten hoeveel je hebt verbrand tijdens het hardlopen.

Als je bijvoorbeeld 70 kilo weegt en je hebt 5 kilometer hardgelopen, heb je 350 kcal verbrand.

70 x 5 = 350

Je kunt hier ook precies uitrekenen hoeveel je verbrandt. U kunt het ook berekenen in de Arono app.

Hoe kan ik afvallen door hard te lopen?

Een goede manier om af te vallen is gewoon te gaan hardlopen. De calorieverbranding door hardlopen is - zoals gezegd - echt hoog.

Drijf jezelf echter niet te veel op en begin met een paar kilometer hardlopen. Langzaam zul je het verschil in je lichaam voelen, hoe het in een betere conditie komt en hoe je je beter voelt, meer energie hebt en het belangrijkste - de kilo's gaan eraf!

Interval running is een geweldige manier om in vorm te komen, en een goede vorm is basis voor een goed gewichtsverlies. Dus begin met rennen en zie waar het je brengt! Er is een goede kans dat je van hardlopen gaat houden als je lichaam er eenmaal aan gewend is.

Arono kan u helpen

Als u hulp wilt om af te vallen en fit te worden, lees dan verder op Arono.co.uk. U vindt er veel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en evenwicht.

U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker en onze app een voedzaam en gezond dieetplan voor uop maat makenzodat u uw doel van gewichtsverlies kunt bereiken - of u nu lange afstanden wilt lopen of niet.

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan