De Weight Watchers ontwikkelden een weg naar gewichtsverlies

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Heb je gehoord van de Weight Watchers? Ken je hun methodes? Klinkt het als een leuke en effectieve manier om af te vallen? Dan moet u horen hoe Weight Watchers al vele jaren mensen helpt met hun gewichtsverlies, en hoe Arono u vandaag kan helpen!

Hier kunt u meer te weten komen over de Weight Watchers en de manier waarop zij mensen helpen met een gezond en blijvend gewichtsverlies. U kunt ook lezen over de achtergrond van de Weight Watchers en hun Amerikaanse achterban.

Naast informatie over de Weight Watchers, die in Denemarken niet meer bestaan, kunt u lezen hoe Arono u helpt bij uw gewichtsverlies. Ze helpen je op dezelfde manier als de Weight Watchers - met kennis en ondersteuning - zodat je gewichtsverlies blijvend en gemakkelijk is!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat zijn de Weight Watchers?

De Weight Watchers is een Amerikaans bedrijf dat hun klanten helpt gewicht te verliezen. Ze noemen zichzelf Weight Watchers.

Weight Watchers helpt mensen door hen technieken aan te reiken om de manier waarop ze over zichzelf en hun eetgewoonten denken te veranderen. Zij helpen hen ook bij het vinden van verstandige eetgewoonten, lichaamsbeweging en activiteit die geschikt zijn voor de persoon die zij helpen.

Niet in de laatste plaats bieden zij menselijke ondersteuning, zodat cliënten hun denkwijze over dieet en lichaamsbeweging kunnen veranderen en uiteindelijk blijvend gewichtsverlies en welzijn kunnen bereiken!

De Weight Watchers helpen je door punten

De manier waarop de Weight Watchers je helpen is door middel van een puntensysteem.

Alle voedingsmiddelen krijgen punten toegekend op basis van hun vet-, eiwit-, koolhydraat- en vezelgehalte. Hoeveel punten het voedsel krijgt, hangt af van hoe gezond het is. Hoe gezonder het voedsel, hoe minder punten het krijgt.

Ook aan individuele personen worden - op basis van hun lengte, leeftijd, gewicht en lichaamsbeweging - punten toegekend, waarvoor zij dan moeten eten.

Lees meer: Alles wat je moet weten over calorieën

De vrouw achter de Weight Watchers

De Weight Watchers werd bijna 55 jaar geleden - in 1963 - opgestart door Jean Nidetch, die in 2015 overleed.

Zij was een Amerikaanse onderneemster die zelf worstelde met zwaarlijvigheid tot zij zich inschreef voor een dieet in een voedingskliniek. Daar vond ze haar zwakte en verloor ongeveer 10 kilo.

Na haar gewichtsverlies en zelfrealisatie nam zij contact op met een aantal van haar vrienden met overgewicht en begon een soort steungroep, die later uitgroeide tot bijeenkomsten meerdere malen per week - zo ontstond het concept van "beschermers van gewichtsverlies".

Uiteindelijk, gebaseerd op de bijeenkomsten en haar eigen gewichtsverlies, richtte ze een organisatie op die ze Weight Watchers noemde. Hier was het belangrijkste doel blijvend gewichtsverlies met ondersteuning in de vorm van bijeenkomsten en leren over voeding, en zo kennen we het concept en de naam vandaag de dag. De organisatie heet Weight Watchers in het Afrikaans en Vægtvogterne in het Engels.

Weight Watchers vandaag

In 1978 werd Weight Watchers verkocht aan H. J. Heinz Company, maar Jean Nidetch bleef een consultant voor de organisatie.

Vandaag de dag heeft Weight Watchers 1,1 miljoen leden, en die leden wonen ongeveer 32.000 Weight Watchers bijeenkomsten bij over de hele wereld. De bijeenkomsten worden bijgewoond door zo'n 8.800 leiders, die er allemaal in geslaagd zijn gewicht te verliezen en het er ook af te houden.

Lees ook: Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een appel

Weight Watchers in Denemarken en andere landen

In het Deens wordt Weight Watchers rechtstreeks vertaald in Vægtvogterne. In verband met de heropening van het bedrijf is de naam in Denemarken echter veranderd van de Deense vertaling in de oorspronkelijke Amerikaanse.

Het concept kwam in 1974 naar Denemarken en werd in 1980 weer gesloten. In 2000 gingen ze opnieuw open, en deze keer noemden ze zich Weight Watchers.

Weight Watchers bestaat niet meer in Denemarken nadat het in 2014 werd gesloten, maar de organisatie bestaat nog wel in Amerika en andere landen, waar het mensen blijft helpen met gewichtsverlies.

Weight Watchers bestaat nog steeds in landen als Zweden, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Er zijn echter andere afslankopties in Denemarken die op dezelfde ondersteunende manier werken als Weight Watchers, waaronder Arono, waarover je hieronder meer kunt lezen!

Voorbeelden van gewichtsverlies van de Weight Watchers

Op de website van Weight Watchers US vind je veel voorbeelden van gewone mensen die hun kijk op het leven en hun eetgewoonten hebben veranderd met behulp van de Weight Watchers.

Eén man bijvoorbeeld heeft na het afvallen de vreugde van het hardlopen en de vreugde van het leven teruggevonden en het heeft hem geholpen fit te blijven en tegelijk plezier te maken.

Er is ook een vrouw die, na te zijn afgevallen, in zichzelf is gaan geloven en nu het gevoel heeft dat er niets is dat zij niet kan bereiken.

Een andere dame is afgevallen en is nu het rolmodel voor haar kinderen geworden dat zij altijd al had willen zijn.

De weight watchers hebben voor hen gewerkt - zij zijn allemaal vele kilo's kwijt en zijn nu gelukkig en tevreden, zowel met hun gewichtsverlies als met hun leven.

Waarom werken de Weight Watchers?

Je denkt misschien: Waarom werken de Weight Watchers zo goed? Wat doen ze? En zal het mij helpen?

Het antwoord is: JA!

Het Weight Watchers concept werkt omdat ze zich niet alleen richten op voeding, lichaamsbeweging of hulp van anderen - ze combineren het gewoon allemaal, en ze maken het zo eenvoudig mogelijk.

De Weight Watchers zijn ondanks hun enorme succes een niet-oordelende en intieme organisatie gebleven, wat het aantrekkelijk maakt en waardoor iedereen zich welkom voelt.

Hun puntensysteem is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen, en dat is waar de meeste mensen naar op zoek zijn als ze willen afvallen.

Lees ook: hoe maak je een gezond eetplan dat echt werkt

Steun is de weg vooruit!

De Weight Watchers ondersteunen je de hele weg en veranderen je hele manier van denken over eten, je perceptie van eten en bewegen, en de manier waarop je leeft. Zij helpen u met gezond eten, maar op een manier die in uw dagelijks leven past. Hetzelfde geldt voor lichaamsbeweging.

Niet in de laatste plaats aanvaarden zij uw achtergrond en de reden waarom u wilt afvallen - of dat nu is omdat u een bepaalde broek wilt kunnen passen, omdat u zich beter wilt voelen, of omdat u meer en beter met uw kinderen wilt kunnen spelen.

Met de juiste steun, kunnen wonderen gebeuren!

Arono en de Weight Watchers

Hoewel de Weight Watchers in Denemarken niet meer bestaan, werken hun methodes nog steeds. En als je in een land woont waar de Weight Watchers niet meer bestaan - vrees niet! U zult uw toevlucht moeten nemen tot andere en even goede hulpmiddelen - dat is waar Arono om de hoek komt kijken!

Je kunt Arono op dezelfde manier gebruiken als de Weight Watchers. Met dieetplannen, trainingsprogramma's en informatie over voeding, lichaamsbeweging en gewichtsverlies is het een eenvoudige en effectieve manier om af te vallen. Op die manier kunt u afvallen en gezond, gelukkiger en gezonder leven.

Wie is Arono?

Arono is een app die u slimmer wil maken over gezondheid en voeding en het u makkelijker wil maken om het te begrijpen.

Wij helpen u op een manier die precies bij u past! Wij geloven dat iedereen anders is en dat daarmee rekening moet worden gehouden. Daarom stemmen wij dieetplannen af op u en op de manier waarop u uw leven leidt.

Arono helpt u met afvallen en gezond leven, ook al kan het overweldigend lijken - niet alleen met afvallen, maar ook met het vinden van het juiste dieet voor u. Arono wil dat veranderen. Wij geloven dat een gezondere wereld een betere wereld is.

Hoe werkt Arono?

Arono werkt op dezelfde manier als de Weight Watchers. In plaats van een puntensysteem is het een app die je helpt met je gewichtsverlies.

Het enige wat u hoeft te doen is onze app - Arono - te downloaden en u aan te melden als gebruiker. Vervolgens moet u wat informatie over uzelf invoeren, zodat wij uw energiebehoefte kunnen berekenen (op basis van uw evenwichtsopname ). U kunt dan informatie geven over uw levensstijl en eventuele allergieën. Tot slot werken we een dieetplan voor je uit en kun je aan de slag om je doel te bereiken!

Arono ondersteunt u bij uw gewichtsverlies!

Als u hulp wilt om op een prettige en effectieve manier af te vallen en een blijvend gewichtsverlies te bereiken, lees dan verder op Arono.dk. Hier vindt u een heleboel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en de juiste balans.

U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken - alles precies zoals u het wilt.

Ontvang een gratis persoonlijk dieetplan!