"Waarom val ik niet af?": hier is het antwoord

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Je vraagt je vaak af: "Waarom val ik niet af?" Ben je het zat om in een eindeloze cyclus van diëten, verboden en te weinig beweging te lopen? Wordt je gevoel van eigenwaarde steeds slechter, en zou je daar snel iets aan willen doen?

Je bent niet alleen. Veel mensen worstelen met de kilo's, en hoewel het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, kunnen er verschillende redenen zijn waarom u niet afvalt. Lees hieronder hoe het komt dat je nog steeds worstelt met je gewicht en wat je eraan kunt doen!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Waarom val ik niet af?

Er kunnen vele redenen zijn waarom u niet afvalt. Het kan moeilijk zijn om gewicht te verliezen, omdat u veel van uw gewoonten moet veranderen. Je moet er misschien aan wennen om niet te snoepen, en je moet jezelf misschien de tijd geven om te sporten. Het is meedogenloos - maar uiteindelijk zul je blij zijn dat je het gedaan hebt! Niet alleen omdat u zult afvallen, maar gewoon omdat uw leven er ongetwijfeld op vooruit zal gaan.

Als je je afvraagt waarom je niet afvalt, zijn hier enkele redenen:

9 redenen waarom je niet afvalt

 • Je eet te veel.
  Het is een volkomen terechte reden - iedereen kan perioden hebben waarin hij te veel eet, maar uiteindelijk is de kans groot dat je er niet in slaagt gewicht te verliezen omdat je te veel eet.
 • Je eet te weinig - en eindigt met overeten
  Als je gewicht wilt verliezen, zal jezelf uithongeren niet helpen. Als u wilt afvallen, eet dan minder, maar niet zo weinig dat u 's avonds veel gaat snoepen!
 • Je eet verkeerd.
  Eet geen fast food, wit brood, snoep en chips. Eet in plaats daarvan roggebrood, bruine rijst, volkoren pasta, noten, groenten, mager vlees, olie en vis.

Lees ook: afslankvoedsel - gezonde recepten voor gewichtsverlies

 • Je beweegt niet genoeg.
  U hoeft niet elke dag twee uur te sporten om af te vallen - maak een lange wandeling, ga op de fiets naar het werk of ga joggen. Als je het maar doet!
 • Je slaapt te weinig
  Slaap is het allerbelangrijkste - zorg ervoor dat je elke nacht 7-8 uur slaapt.
 • Je bent gestrest.
  Meditatie en mindfulness kunnen een goed idee zijn. Of neem een week vrij - het zal je uiteindelijk ten goede komen.
 • Je bent constant opdieet
  Regel nummer één is gezond en gevarieerd te leven en elke dag een uur te bewegen - het gewichtsverlies komt dan vanzelf.
 • Je drinkt te veel zoete drankjes
  Water, water, water - en nog meer water! En af en toe een glas rode wijn.

Lees ook: 7 gezonde lunchideeën

Wat kan ik doen om af te vallen?

Je kunt een heleboel dingen doen! Ten eerste moet je volledig toegewijd zijn aan het project - dat is het belangrijkste. Dan kun je naar een aantal van deze redenen kijken en jezelf afvragen of dat de reden zou kunnen zijn waarom je niet afvalt.

Dan kun je bijvoorbeeld een dieetdagboek maken , zodat je kunt zien wat je eigenlijk eet. Het geeft je een goed overzicht.

Ten slotte kunt u een dieetplan opstellen om ervoor te zorgen dat u niet te weinig of te veel calorieën binnenkrijgt en ervoor zorgen dat u elke dag beweegt. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, kun je een dieet app downloaden om je te helpen - zoals Arono!

Lees meer over wat een dieetplan voor u kan doen!

Arono kan u helpen

Als u hulp wilt bij het afvallen en fit worden, lees dan verder op Arono.nl. Hier vindt u veel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en evenwicht.

U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker en onze app zal een geweldig gepersonaliseerd dieetplan voor u opstellen om uw doel van gewichtsverlies te bereiken - helemaal zoals u het wilt.

Ontvang een gratis persoonlijk dieetplan!