6 gezonde snack recepten

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Je kent het gevoel waarschijnlijk wel - je hebt "honger naar plezier" en je hebt een snack nodig om je bloedsuikerspiegel snel op te krikken, maar je hebt moeite om inspiratie te vinden voor een gezond alternatief. In deze post geven we je 6 recepten voor gezonde snacks die je gemakkelijk en snel kunt maken.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat is een gezond snack recept?

Wat maakt een snackrecept eigenlijk gezond? Als je niet wilt aankomen door je tussendoortje, moet je proberen het aantal calorieën in je tussendoortje zo veel mogelijk te beperken. Hoe meer calorieën, hoe meer je aankomt. Daarom vind je op deze lijst alleen snacks met een beperkt aantal calorieën. Als je nog meer recepten voor gezonde snacks wilt, kun je hieronder de Arono app downloaden:

Meer gezonde snack recepten

6 gezonde snack recepten

Hieronder vindt u de lijst van 6 van onze favoriete gezonde snack recepten. Als u op het recept klikt, vindt u een gedetailleerde lijst van ingrediënten en werkwijze, en ziet u het voedingsgehalte en het aantal calorieën in het gerecht.

1. Groene smoothie met avocado

Laat je niet afschrikken door de kleur - deze groene smoothie smaakt heerlijk en is zeer vullend. De smoothie bevat avocado en spinazie, maar ook banaan en ananas, die de smoothie een lekkere zoetheid geven.

2. Gezonde muesliballetjes met cacao

Deze gezonde muesliballetjes met cacao zijn een geweldig alternatief als je smaakpapillen hunkeren naar chocolade, en kunnen gemakkelijk van tevoren worden gemaakt als je ze gewoon in de koelkast bewaart.

3. Rijstcrackers met tomaat, avocado en mozzarella

Tomaat, avocado en mozzarella zijn een klassieke combinatie, en niet voor niets, want deze ingrediënten vullen elkaar bijzonder goed aan. Serveer op rijstcrackers of knäckebröd en garneer met basilicum.

4. Wortel met zelfgemaakte hummus

Wist je dat het eigenlijk makkelijk en snel is om zelfgemaakte hummus te maken? Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng alles. Serveer je hummus met groentesticks - wortelen knapperig goed.

5. Fruitspiesjes in regenboogkleuren

Deze fruitspiesjes in regenboogkleuren zijn een grote hit bij zowel kinderen als volwassenen en zijn een heerlijke manier om een verscheidenheid aan fruit te serveren. Kies gewoon je favoriete fruit en prik het op een spiesje.

6. Appels met pindakaas

Appels met pindakaas is ook een oude klassieker, maar is desondanks nog steeds een lekker tussendoortje dat snel te maken is. Snijd de appels in plakjes en serveer met je favoriete pindakaas.

Ontvang meer gratis en gezonde snack recepten

Wil je nog meer inspiratie voor gezonde en makkelijke snackrecepten? Dan kunt u Arono's app downloaden waar u gewoonlijk uw apps downloadt. Hier vind je meer dan 900 verschillende recepten die zowel gezond als makkelijk te maken zijn. U kunt ook een persoonlijk dieetplan krijgen dat bij u en uw behoeften past.

Ontvang een gratis persoonlijk dieetplan!

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan