Hoeveel calorieën zitten er in avocado

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Als je ervan droomt om af te vallen , dan moet je ongetwijfeld iets weten over calorieën. Met deze kennis kunt u het perfecte dieetplan samenstellen , zodat u precies de hoeveelheid voedsel binnenkrijgt die u nodig hebt.

En wat voor eten is dat?

Eén antwoord zou een vrucht als de avocado kunnen zijn. Maar voordat je je volgende partij guacamole fijnprakt, moet je weten hoeveel calorieën er eigenlijk in avocado's zitten.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Maar eerst moet je weten wat "calorieën" zijn

Calorieën zijn een term voor energie. Energie die het lichaam nodig heeft en energie die uit de voeding komt.

Je lichaam moet je immers voortdurend in leven houden, dus heeft het voortdurend energie nodig.

Als je bijvoorbeeld een grote, sappige biefstuk eet, stop je een bepaalde hoeveelheid calorieën in je lichaam. Het aantal calorieën staat altijd op de achterkant van elk voedsel.

Als je weet hoeveel calorieën je op een dag nodig hebt, kun je ook uitrekenen hoeveel calorieën je minder nodig hebt om af te vallen.

Lees meer: Alles wat je moet weten over calorieën

Dus hoeveel calorieën zitten er in avocado?

Avocado's zijn er in veel verschillende maten. Maar de meest voorkomende is de middelgrote avocado.

Er zal ongeveer 250 gram calorieën in de middelgrote avocado zitten.

Dat is eigenlijk een vrij grote hoeveelheid calorieën in één vrucht. Ter vergelijking: in een banaan bijvoorbeeld zitten de helft minder calorieën.

Maar is dat per se een slechte zaak?

Hoe ziet avocadovoeding eruit?

Veel mensen zijn dol op avocado. En velen zwijmelen over de gezonde eigenschappen van de avocado.

Maar met goede reden, want de avocado is echt een gezonde vrucht.

Er zitten veel calorieën in de avocado, ja, en de meeste van de calorieën komen eigenlijk van vet. In een medium avocado zit maar liefst 23 gram vet. Maar dat is geen nadeel, integendeel.

Het vet in een avocado is van het "goede" soort. Het soort dat helpt om de slechte cholesterol te verlagen en de goede cholesterol in je lichaam te verhogen .

Naast de goede vetten zitten er ook een heleboel mineralen en vitaminen in avocado's: vitamine A, K, E, C en B, ijzer, calcium, magnesium en kalium.

Avocado kan helpen bij gewichtsverlies

Avocado is niet alleen een gezonde en voedzame - en lekkere - vrucht; avocado kan je ook helpen bij je gewichtsverlies.

Avocado is rijk aan voedingsvezels , waardoor je langer een vol gevoel hebt. Uit een onderzoek bleek zelfs dat de proefpersonen zich tot 4 uur lang vol voelden!

Plus, avocado is over het algemeen gewoon lekker om te gebruiken in gezonde gerechten. De avocado kan dus worden gebruikt als een goed excuus om een gezonder voedingsplan samen te stellen.

Laat Arono het perfecte dieetplan voor u samenstellen

Als u droomt van een gezonder leven - met de juiste hoeveelheid calorieën - dan moet u het juiste dieetplan bij de hand hebben.

Arono kan u helpen met het juiste dieetplan.

U kunt zich snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal een gezond en voedzaam dieetplan voor u op maat maken, zodat u effectief kunt afvallen.

Ontvang een gratis gepersonaliseerd dieet plan!