Hoe gewicht te verliezen met een calorieënteller

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Het kan moeilijk zijn om af te vallen. Heel moeilijk, in feite. Zo hard dat Bijna een op de drie Denen worstelt met een dusdanig gewicht dat hun leven niet meer bevredigend is.

Maar gelukkig, is afvallen niet zo ingewikkeld.

Integendeel. De logica achter gewichtsverlies is eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar te weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt en dan kun je je dieet daarop afstemmen.

Maar hoe weet je wat je calorie-inname is?

Het antwoord is een calorieënteller.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Maar laten we eerst één ding duidelijk maken: Wat zijn calorieën?

Calorieën zijn iets dat ons vertelt over de behoeften, inname en consumptie van ons lichaam. Calorieën - of kilojoules (KJ) - zijn een maat voor de energie die het lichaam nodig heeft om al zijn vele functies uit te voeren.

En deze calorieën komen van ons voedsel. Als je bijvoorbeeld een ei eet , krijg je een bepaalde hoeveelheid calorieën binnen. Het aantal "kcal" dat op de achterkant van elk levensmiddel staat, vertelt ons hoeveel energie dat specifieke levensmiddel levert.

U kunt veel meer lezen over calorieën in onze volledige gids hier:

Lees meer: Alles wat je moet weten over calorieën

Wat kun je met deze kennis doen?

Het is deze kennis die ten grondslag ligt aan de logica van gewichtsverlies.

Heel eenvoudig: als je precies evenveel calorieën eet als je verbrandt, ja, dan zul je je gewicht in evenwicht houden. Dit betekent dat u noch bent aangekomen, noch bent afgevallen.

Aan de andere kant, als je minder calorieën eet dan je verbrandt, dan zal je lichaam vet gaan verbranden op je lichaam. En dat betekent dat je gewicht zult verliezen.

Een calorieënteller helpt u bij dit gewichtsverlies.

Lees ook: 10 kg afvallen in 10 weken - zo doe je dat

Waarvoor kan een calorieënteller worden gebruikt?

Een calorieënteller geeft je een idee van het aantal calorieën dat je op een dag verbrandt. Als u dit getal eenmaal kent, eet dan gewoon minder calorieën dan dat en u zult gewichtsverlies ervaren.

Het verschilt van persoon tot persoon hoeveel calorieën er op een dag nodig zijn. Het hangt allemaal af van uw geslacht, leeftijd, gewicht, lengte en activiteitsniveau.

Een calorieënteller is een soort rekenmachine die rekening houdt met uw individuele gegevens en u een individueel antwoord geeft. U kunt uw calorie-inname zelf berekenen met de nogal ingewikkelde Harris-Benedict-formule.

Maar het is makkelijker om gewoon een calorieënteller app te gebruiken.

Hier vind je de beste app om calorieën te tellen

U kunt online veel verschillende calorieëntellers vinden. Maar als je de beste resultaten wilt, moet je een calorieënteller app gebruiken.

Zoals de Lifesum provider, die gewoon al je doen en laten bijhoudt.

Of misschien ben je meer geïnteresseerd in de populaire calorieënteller app MyFitnessPal, die ook een calorie database heeft van meer dan 3 miljoen verschillende voedingsmiddelen?

Welke calorieënteller-app je ook kiest te gebruiken, het zal je alleen maar helpen naar een gezonder leven.

Een dieet plan kan je helpen

Maar een calorieënteller is slechts de eerste stap.

Het volgende wat je moet doen is jezelf op een dieet zetten .

Dieetplannen zijn ongelooflijk populair deze dagen. Dat is niet alleen omdat mensen willen afvallen of er beter uit willen zien. Velen kiezen er ook voor om volgens een dieet te leven omdat het een zekere structuur in het leven brengt.

Op Arono.nl vindt u veel artikelen en gidsen over dieetplannen, en kunt u ook wat meer te weten komen over de relatie tussen uw lichaam en uw dieet. U kunt zich snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken.

Ontvang een gratis persoonlijk dieetplan!