Hoe een voedingsdeskundige je helpt gewicht te verliezen

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Vecht je tegen de kilo's? Wilt u afvallen maar vindt u het moeilijk en verwarrend? Het kan ook moeilijk zijn om alleen te doen - maar gelukkig is er een manier om dat te omzeilen!

Met een voedingsdeskundige krijgt u steun, advies en kennis over voeding, lichaamsbeweging en gewichtsverlies (of wat u wilt bereiken). Het zal uw gewichtsverlies ongetwijfeld een stuk gemakkelijker maken!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat is een voedingsdeskundige?

Een voedingsdeskundige is een persoon die is opgeleid op het gebied van dieet en voeding. Het kan een diëtist of een voedingsdeskundige zijn . Hij of zij heeft professionele kennis over hoe een gezond en evenwichtig leven te leiden en wat nodig is om bijvoorbeeld gewichtsverlies te bereiken. Het belangrijkste is dat ze weten hoe ze u kunnen helpen uw gewoonten te doorbreken, gewicht te verliezen en beter te leven.

Wat kan een voedingsdeskundige voor u doen?

Als je erover denkt om naar een voedingsdeskundige te gaan, doe dat dan zeker. Zij zijn opgeleid om met verschillende situaties van mensen om te gaan en zullen er alles aan doen om u gelukkig te maken - zowel met uw doel van het gewichtsverlies als tijdens het gewichtsverlies zelf.

Een voedingsdeskundige zal u steunen en naar u luisteren, en dan proberen een voedingsplan op te stellen dat gebaseerd is op UW behoeften en op wat u denkt aan te kunnen.

Via de voedingsdeskundige krijgt u ondersteuning die wetenschappelijk is opgeleid om u te helpen, en u hoeft zich geen zorgen te maken of wat zij doen wel juist is. Op die manier hoef je je alleen maar te concentreren op je eigen strijd en het verliezen van gewicht.

7 redenen om naar een voedingsdeskundige te gaan

  • Je wilt afvallen
  • Je wilt aankomen
  • Je geeft je gewichtsverlies op
  • Je bent het beu om eindeloze diëten te volgen die niet werken
  • Je voelt je onwetend over wat het juiste dieet is
  • Je voelt je alleen in je gewichtsverlies
  • U wilt meer weten over gezondheid en lichaamsbeweging

Wat gebeurt er als ik naar een voedingsdeskundige ga?

Wat er gebeurt als je naar een voedingsdeskundige gaat is moeilijk te zeggen. In principe hangt het van twee dingen af: Wie zij zijn en wie jij bent. Alle opgeleide voedingsdeskundigen beschikken over dezelfde vakkennis, maar ze hebben natuurlijk allemaal hun eigen manier van werken. Daarom moet u van tevoren nagaan wat u ermee wilt bereiken (of gewoon zeggen dat u niet weet wat u ermee wilt bereiken) en de voedingsdeskundige kiezen die volgens u het beste bij u past.

De basis van een ontmoeting met een voedingsdeskundige zal echter waarschijnlijk zijn dat zij luisteren naar wat u uit uw ontmoetingen met hen wilt halen. Zij zullen dan luisteren naar wie u bent en wat uw probleem is, en op basis daarvan zullen zij proberen u te helpen.

Het dieet plan is de weg vooruit

Als u ervoor kiest een voedingsdeskundige te raadplegen, zal hij of zij u waarschijnlijk helpen een dieetplan op te stellen dat in uw dagelijks leven past en u de beste kansen biedt om gewicht te verliezen.

Een dieetplan is erg nuttig als u wilt afvallen, omdat het precies aangeeft hoeveel u per dag mag eten en hoeveel calorieën elk voedingsmiddel bevat. Met een dieetplan hoeft u zich geen zorgen te maken over hoeveel calorieën er zitten in wat u eet, want het dieetplan is al voor u gemaakt en het nodige is al uitgedokterd. En ook al is het makkelijker gezegd dan gedaan, volg gewoon het plan en je zult gewicht verliezen. U kunt hier vooral zeker van zijn als het door een professional is gemaakt.

Arono kan u helpen

Wilt u hulp bij afvallen, aankomen of iets anders, lees dan verder op Arono.dk. Hier vindt u veel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, lichaamsbeweging en evenwicht. U kunt zich ook snel en eenvoudig aanmelden als gebruiker, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken om uw persoonlijke doelen te bereiken - alles precies zoals u het wilt. Arono kan fungeren als uw persoonlijke voedingsdeskundige, die u elk uur van de dag kunt dragen.