Hoe ziet een goed LCHF maaltijdplan eruit

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Als je droomt van om gewicht te verliezen, om meer energie te krijgen in je dagelijkse leven en om je bloeddruk te verlagen - dan moet je een LCHF maaltijdplan proberen.

U kunt veel meer lezen over het LCHF dieet in onze complete gids hier.

In deze beknopte gids lees je echter hoe een LCHF-maaltijdplan eruit kan zien en hoe je je eigen maaltijdplan kunt samenstellen.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Waar bestaat een LCHF-maaltijdplan uit?

Met LCHF concentreer je je op het beperken van je koolhydraatinname en in plaats daarvan verhoog je je vetinname. Dat is waarom je in een LCHF maaltijdplan meestal zult vinden:

  • Veel groenten
  • Vlees, vis en eieren
  • Het vet op het vlees en het vel op de kip
  • Natuurlijke vetten, zoals boter, olijfolie en kokosolie
  • Zuivelproducten, zoals slagroom, vette kazen en zure room 38%
  • Noten en bessen.

Hier is hoe een typisch LCHF maaltijdplan eruit zou kunnen zien

Er is niet één juiste manier om een LCHF maaltijdplan samen te stellen. U kunt zelf duizenden heerlijke gerechten maken, of u kunt een eenvoudige zoekopdracht op Google uitvoeren om een schat aan geweldige recepten te vinden.

Maar om je een idee te geven van waar je voor kunt gaan, ziet een LCHF-maaltijdplan er meestal als volgt uit:

  • Ontbijt: Hier kunt u bijvoorbeeld een heerlijke omelet met champignons maken, roerei met spek, of een tapasschotel met veel kaas.
  • LunchAls lunch kunt u kalkoen eten met een romige kaassaus erover; zalm met spinazie en pesto; steak stroganoff; of een salade met avocado, spek en kaas.
  • Diner Het avondeten hoeft niet zo veel te verschillen van de lunch, want u kunt ook zalm, biefstuk, kip, diverse stoofpotjes en zelfs een sappige cheeseburger eten.

U kunt meer lezen over hoe u stel hier een maaltijdplan samen.

Laat Arono een maaltijdplan voor u maken

Om meer te weten te komen over hoe u een LCHF-maaltijdplan kunt samenstellen, leest u verder op Arono.nl. Hier vindt u ook veel artikelen en gidsen om u te helpen met voeding en gezond leven.

Je kunt je zelfs snel aanmelden als gebruiker in onze app en deze zal het perfecte maaltijdplan voor je op maat maken - inclusief een maaltijdplan met recepten die geschikt zijn voor een LCHF-levensstijl.

Ontvang een gratis persoonlijk dieetplan!

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan