Hoe te beginnen met een dieetverandering

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022

Er kunnen vele redenen zijn waarom je bent niet gelukkig met je lichaam. Misschien beweeg je niet genoeg. Of misschien heb je gewoon de pech gehad dat je slechte genen hebt geërfd.

Maar - uiteindelijk - is het waarschijnlijker dat het gewoon je dieet is dat het probleem veroorzaakt.

Gelukkig kan het overwonnen worden.

Je moet gewoon je dieet veranderen.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.

Wat is een verandering van dieet?

Een verandering van dieet gaat over verandering.

Je kijkt kritisch naar het voedsel dat je elke dag eet. Je komt erachter of je de juiste voedingsstoffen en de juiste hoeveelheid binnenkrijgt calorieën. En dan verander je je eetgewoonten. Weg met het oude en het slechte.

Erin met de nieuwe en gezondere.

Waarom is dieet zo belangrijk?

Dieet is waarschijnlijk het belangrijkste element als het gaat om gezondheid. Gezond eten is in feite drie keer zo belangrijk als bewegen.

Het is door dieet dat je de energie en voeding krijgt die je lichaam nodig heeft. Als je een hap van een appel neemt, krijg je een bepaalde hoeveelheid calorieën binnen die je lichaam nodig heeft om je op de been te houden.

U krijgt ook de voedingsstoffen eiwitten, koolhydraten en vetten binnen, die elk een belangrijke rol in uw lichaam spelen. En tenslotte heb je ook een bepaalde hoeveelheid mineralen en vitaminen nodig om alle systemen in je lichaam goed te laten werken.

Dus wat kan een verandering van dieet voor u doen?

Het probleem is dat het voor veel mensen moeilijk kan zijn om dit allemaal te begrijpen. U kunt bijvoorbeeld te veel of te weinig vet binnenkrijgen, en kan dit een negatieve invloed hebben op je geestelijke gezondheid.

Daarom is het heel eenvoudig: door uw voeding te veranderen kunt u ervoor zorgen dat u precies het aantal calorieën, voedingsstoffen, mineralen en vitaminen binnenkrijgt dat u nodig hebt.

Niet meer en niet minder.

Dus hoe begin je met een verandering van dieet?

Nou, je kunt ervoor kiezen om professionele hulp te zoeken van een diëtist.

Een diëtist is iemand die u kan helpen gezonder te eten en gezonder te leven. U krijgt te horen hoe u uw leven gezonder kunt maken, en u krijgt ook een concreet dieetplanom uw dieetverandering zo makkelijk mogelijk te maken.

En nu denk je waarschijnlijk: "Moet ik echt een diëtist betalen voor een dieetverandering?"

Het antwoord is natuurlijk nee.

Laat Arono u helpen bij een goede dieetverandering

Want je kunt ook zelf lezen hoe je je dieet kunt verbeteren.

Op Arono.dk vindt u veel artikelen en gidsen die u helpen met voeding en gezondheid.

Maar nog beter:

U kunt zich ook snel aanmelden als gebruiker bij Arono, en onze app zal het perfecte dieetplan voor u op maat maken, zodat u een dieetverandering op de best mogelijke manier kunt ondergaan.

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan