Alkalisch voedsel → Waarom het belangrijk is om een alkalisch dieet te eten in het dagelijks leven

Geschreven door Anne Christensen
Diëtist 10. mrt 2022
Alkalische voeding kan uit vele soorten voedsel bestaan. Groene groenten zoals spinazie, broccoli, selderij, komkommer en andere zijn bijzonder goed. Samen kunnen ze uw lichaam beter in balans brengen.

Maak een gezond dieetplan op maat met Arono

Om meer te weten te komen over hoe u gezonder kunt leven met een alkalisch dieet, leest u verder op Arono.nl. Hier vindt u een heleboel artikelen en gidsen om u te helpen met dieet, gewichtsverlies en de juiste balans.

U kunt zich ook snel aanmelden als gebruiker en onze app zal een persoonlijk dieetplan voor u op maat maken. Het zorgt elke dag voor een gezonde en voedzame voeding.

Krijg een persoonlijk dieetplan
Krijg toegang tot heel veel gezonde recepten - 100% gratis!

Veel Gestelde Vragen

Een dieet dat bestaat uit alkalinevormende voedingsmiddelen zal leiden tot een beter zuur-base-evenwicht, waarbij de pH van het bloed optimaal is. Het lichaam zal dus in evenwicht zijn en u zult een betere gezondheid bereiken.

De pH-waarde verandert afhankelijk van het gebied van het lichaam. Wanneer je wilt leven volgens alkalische principes, handel je volgens het bloed. De pH van het bloed moet tussen 7,38 en 7,42 liggen.

Vooral groene groenten, zoals spinazie, broccoli, selderij, komkommer, enz. zijn goed. Ze kunnen worden gemengd in een smoothie of sap. Soja, tofu, noten en magere zuivel- en vleesproducten zijn ook goed.

Uw lichaam zal niet in evenwicht zijn als de voeding te zuur is. In dat geval besteedt het lichaam veel energie aan pogingen om het zuur-base-evenwicht te normaliseren, wat ten koste gaat van de andere functies van het lichaam.

Ontvang gratis een persoonlijk dieetplan van 14 dagen.

Wil je blijvend afvallen? Klik hieronder en ontvang een dieetplan.

Ontvang uw persoonlijke dieetplan

Probeer onze nieuwe app

Ontvang gratis een 14-daags persoonlijk dieetplan!

Ontvang uw persoonlijke dieetplan