Zomerse Bulgur en Mais Salade

25 min. total

Ingrediënten

  • Vinaigrette
    2 spsk citroensap
  • 2 spsk appel cider azijn
  • 1,5 spsk olijfolie
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1,5 spsk peterselie, gehakt
  • 4,7 dl water
  • 2,4 dl bulgur
  • 0,25 tsk zout
  • 1 stk rode peper, in blokjes gesneden
  • 4,7 dl maïs, uitgelekt
  • 1 stk citroen in beide

Instructies

  1. Klop het citroensap, de azijn, de dijonmosterd en 1/3 van de peterselie in een kom tot de ingrediënten zijn gecombineerd. Breng op smaak. Zet opzij.
  2. Giet de bulgur en het zout in een pan met koud water. Breng het water aan de kook, dek af en laat 12-15 minuten zachtjes koken. Giet overtollig vocht af. Roer de bulgur los met een lepel en laat afkoelen.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en maïskorrels gedurende 2 minuten. en meng met de bulgur.
  4. Giet de vinaigrette in het mengsel (beetje bij beetje). Proef voortdurend en voeg geleidelijk meer toe tot u het gewenste resultaat hebt bereikt.
  5. Garneer met extra peterselie en partjes citroen.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 329 kcal.

Eiwit: 11%

Koolhydraten: 68%.

Vet: 21%