Zoete aardappelen met Quinoa

35 min. total

Ingrediënten

  • 1 stk zoete aardappel in blokjes
  • 2,4 dl quinoa
  • 1 tsk olijfolie
  • 1,2 dl kikkererwten, uitgelekt
  • 0,5 tsk komijn, gemalen
  • 0,5 tsk knoflookpoeder
  • 1 stk gesneden avocado
  • 1,2 dl cherrytomaat, gehalveerd
  • 0,6 dl selderij, fijngehakt
  • 1,2 dl spinazie
  • 1 spsk limoensap
  • 1 tsk sesamzaad

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel, snijd hem in blokjes en leg hem op een bakplaat. Giet olijfolie en zout en peper over de aardappelen, roer en rooster ze 25-35 minuten. in de oven.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking terwijl de aardappelen in de oven staan. Laat de quinoa afkoelen als hij klaar is met koken.
  3. Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een nieuwe koekenpan en bak de kikkererwten. Kruid met komijn en knoflookpoeder en bak gedurende 1-2 minuten. Schik de zoete aardappelen, kikkererwten, quinoa, avocado, tomaten, selderij en spinazie in een kom.
  4. Giet limoensap en sesamzaadjes over het gerecht en serveer!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 585 kcal.

Eiwit: 13%

Koolhydraten: 58%

Vet: 29%