Zoete aardappel met boerenkool

50 min. total

Ingrediënten

  • 4 stk zoete aardappel
  • 1,5 spsk olijfolie
  • 2 stk rode uien, beide
  • 1,5 spsk citroensap
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 150 gram kool, gehakt
  • 100 gram cottage cheese, verkruimeld
  • 9,5 dl rucola

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Prik de aardappelen in met een vork en wrijf ze in met olie. Leg ze op een bakplaat met de rode uien.
  2. Sprenkel citroensap en 1/3 van de olie over de uien. Kruid. Bak de uien en aardappelen gedurende 30 minuten.
  3. Haal de uien eruit. Zet de aardappelen terug in de oven en bak ze nog 15 minuten.
  4. Verhit de resterende olie in een koekenpan. Fruit de knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de boerenkool toe en sauteer tot het door en door warm is. Seizoen.
  5. Snij de aardappelen open. Roer het boerenkoolmengsel erdoor, samen met de cottage cheese en de ui. Serveer met rucola. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 260 kcal.

Eiwit: 15%

Koolhydraten: 60%

Vet: 25%