Zoete aardappel in beignet

25 min. total

Ingrediënten

  • 0,6 dl griekse yoghurt
  • 0,6 dl zure room
  • 0,5 spsk lente-uitjes, fijngehakt
  • 0,5 spsk peterselie, gehakt
  • 0,5 spsk basilicum, fijngehakt
  • 0,25 tsk sherry azijn
  • 0,25 tsk citroensap
  • 1 stk zoete aardappel, geraspt
  • 1 stk eieren, geklopt
  • 1,2 dl volkoren tarwemeel
  • 0,25 stk uien, fijngehakt
  • 0,5 spsk bieslook, gehakt
  • 0,5 tsk chili, gemalen
  • 1 spsk olijfolie
  • 130 gram gemengde salade

Instructies

  1. Klop in een kom de yoghurt, zure room, lente-ui, peterselie, basilicum, azijn en citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng in een nieuwe kom aardappel, ei, bloem, ui, bieslook en chili. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de olie in een smeedijzeren pan op middelhoog vuur. Vorm van het aardappelmengsel gehaktballetjes.
  4. Bak de biefstukken 3-4 minuten aan elke kant.
  5. Leg de biefstukken op keukenpapier om overtollig vet te absorberen. Serveer met gemengde salade en yoghurtdip. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 353 kcal.

Eiwit: 15%

Koolhydraten: 51%

Vet: 34%