Zelfgemaakte Lasagne

45 min. total

Ingrediënten

  • 110 gram lasagnevellen, volkoren
  • 1 spsk olijfolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 450 gram aubergine, geschild, in blokjes gesneden
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 230 gram gehakt rundvlees (laag vetgehalte)
  • 3,2 dl tomatenpuree
  • 7,1 dl cottage cheese
  • 1,2 dl mozzarella, geraspt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de lasagnevellen in een schaal; giet heet water over de vellen en zet apart. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Snijd de aubergine in blokjes en meng met de ui en de knoflook; breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in de pan en laat het 8-10 minuten koken.
  3. Doe het vlees in de pan en bak het nog 3-5 minuten. Giet de tomatenpuree over het vlees en kook tot het mengsel dikker wordt.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel ongeveer 1/4 van het vlees over de bodem van een ovenvaste schaal en bedek met lasagnevellen.
  6. Doe 1/3 cottage cheese in een laag, dan 1/3 gehaktsaus. Herhaal dit twee keer met de resterende vellen, de kaas en de saus.
  7. Voeg de mozzarella en de rest van de kwark toe. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 tot 35 minuten. Laat even staan voordat je het aansnijdt. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 475 kcal.

Eiwit: 37%

Koolhydraten: 36%

Vet: 27%