Zelfgemaakte energierepen

35 min. total

Ingrediënten

  • 1,2 dl havermout
  • 1 spsk water
  • 1,2 dl amandel
  • 2,4 dl daddel, gedroogd
  • 2 spsk pindakaas
  • 1,2 dl rozijnen
  • 1,2 dl gedroogde veenbessen
  • 1,2 dl kokosmeel
  • 1,2 dl gedroogde abrikozen, fijngehakt

Instructies

  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de havermout en de amandelen 3-4 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Doe de dadels, het water en de pindakaas in een keukenmachine. Blender tot een gladde massa. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  3. Voeg havermout en amandelen toe. Pulseer 5-6 keer om de noten door het deeg te mengen
  4. Schraap het deeg in een kom. Voeg de rozijnen, veenbessen, kokosnoot en abrikozen toe. Roer door het deeg.
  5. Het deeg moet kleverig zijn. Voeg havermout toe als het deeg te nat is. Voeg water toe als het te droog is.
  6. Verdeel het mengsel gelijkmatig in een rechthoekige laag over een bakplaat. Snijd het deeg in repen en laat ze 10-15 minuten in de koelkast rusten. Ga je gang!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 278 kcal.

Eiwit: 7%

Koolhydraten: 54%.

Vet: 39%