Zalm met gebakken spinazie

20 min. total

Ingrediënten

  • 1 stk zalmfilet
  • 1 spsk olijfolie
  • 1,2 dl cherrytomaat, gehalveerd
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 4,7 dl spinazie

Instructies

  1. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Verhit 1/2 van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de zalm met de huid naar beneden gedurende 4-5 minuten.
  2. Draai de zalm om en bak nog 4-5 minuten. Haal van het vuur. Schraap de pan schoon en verhit de rest van de olie op middelhoog vuur.
  3. Bak de tomaat 1 minuut, voeg de knoflook toe en bak al roerend 30 seconden mee. Voeg spinazie toe en haal de pan van het vuur. Roer het mengsel tot de spinazie krult. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de groenten op een bord en serveer de zalm erop. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 461 kcal.

Eiwit: 29%

Koolhydraten: 5%

Vet: 65%