Zalm en spinazie fettuccine

25 min. total

Ingrediënten

  • 200 gram fettuccine, volkoren
  • 2 spsk olijfolie
  • 150 gram zalmfilet in stukken
  • 1 stk ui in schijfjes
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 1,2 dl room, laag vetgehalte
  • 100 gram baby spinazie
  • 0,6 dl dille, fijngehakt
  • 1 spsk citroensap
  • 1 tsk citroenschil

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het water weglopen.
  2. Verhit 1/2 van de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2-3 minuten aan elke kant.
  3. Verhit de resterende olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten.
  4. Voeg room toe. Roer en laat 2-3 minuten sudderen tot de saus is ingedikt. Roer de pasta door de saus.
  5. Voeg de spinazie, dille, citroenschil en citroensap toe aan het pastamengsel. Schep om en breng op smaak.
  6. Serveer de zalm bovenop de pasta en garneer met extra dille. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 738 kcal.

Eiwit: 18%

Koolhydraten: 43%.

Vet: 39%