Wortelschotel met yoghurt dip

25 min. total

Ingrediënten

  • 4 stk eieren, geklopt
  • 450 gram wortel, geraspt
  • 0,8 dl koriander, gehakt
  • 0,6 dl tarwebloem
  • 2 spsk olijfolie
  • 2,4 dl yoghurt, natuurlijk
  • 2 spsk citroensap
  • 2,4 dl rucola

Instructies

  1. Meng de eieren, wortel, koriander en bloem in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een smeedijzeren pan op middelhoog vuur. Doe een paar klontjes beslag in de pan.
  3. Bak 3 minuten aan elke kant. Leg de plakjes op een bord met keukenpapier.
  4. Herhaal dit tot al het deeg is gebruikt. Voeg olie toe aan de pan als dat nodig is.
  5. Voeg de helft van het citroensap toe aan de yoghurt, breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de rucola om met de rest van het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de borden met yoghurtdressing en salade. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 240 kcal.

Eiwit: 19%

Koolhydraten: 34%.

Vet: 48%