Wortel-kool muffins

40 min. total

Ingrediënten

  • 300 gram speltmeel, volkoren
  • 2 tsk bakpoeder
  • 0,25 tsk baking soda
  • 0,5 tsk zout
  • 0,5 tsk peper
  • 1 tsk kurkuma, gemalen
  • 1 tsk paprika
  • 2 stk eieren
  • 3 spsk olijfolie
  • 7 spsk yoghurt, natuurlijk
  • 0,8 dl water
  • 4 blad witte kool, in stukjes gesneden
  • 1 stk wortel, geraspt
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 100 gram cheddar, geraspt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef alle droge ingrediënten - speltmeel, bakpoeder, zuiveringszout, zout, peper, kurkuma en paprikapoeder - in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
  2. Klop de eieren, olie, yoghurt en water door elkaar en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer het deeg door elkaar. Let op dat je niet te veel mengt. Voeg water toe als het deeg te dik is.
  3. Voeg de groenten en 3/4 van de kaas toe. Vouw voorzichtig in het deeg. Doe papier in een muffinvorm en schep het beslag erin. Strooi de rest van de kaas erover.
  4. Bak gedurende 20-25 minuten. Grote muffins moeten langer bakken. Laat ze afkoelen op een rooster. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 348 kcal.

Eiwit: 14%

Koolhydraten: 47%.

Vet: 39%