Witte kool spinazie pannenkoeken

30 min. total

Ingrediënten

  • 2,4 dl yoghurt, natuurlijk
  • 1 tsk knoflookpoeder
  • 1 spsk peterselie, gehakt
  • 150 gram spinazie, fijngehakt
  • 200 gram witte kool, geraspt
  • 500 gram aardappel, geraspt
  • 2 stk eieren, geklopt
  • 3 spsk tarwebloem
  • 2 spsk olijfolie
  • 7,1 dl gemengde salade
  • 2 spsk citroensap

Instructies

  1. Meng de yoghurt, het knoflookpoeder en de peterselie goed door elkaar. Breng op smaak. Breng een pan water aan de kook.
  2. Kook de spinazie en de kool gedurende 30 seconden. Laat het water weglopen. Koel de groenten af door er koud water over te gieten. Knijp er zoveel mogelijk water uit en doe dan de spinazie en kool in een kom.
  3. Rasp de aardappelen. Knijp er zoveel mogelijk water uit en doe de aardappelen in de kom met de kool en spinazie.
  4. Voeg onder snel roeren de eieren, bloem, zout en peper toe. Vorm het deeg tot gehaktballetjes. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Bak de pannenkoeken 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Serveer met yoghurtdip, gemengde salade en citroensap. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 281 kcal.

Eiwit: 16%

Koolhydraten: 50%

Vet: 34%