Wilde Rijst en Basmatirijst met Garnalen

25 min. total

Ingrediënten

  • 14 dl water
  • 1 spsk zout
  • 2 spsk olijfolie
  • 230 gram garnalen, gepeld
  • 2 spsk uien, fijngehakt
  • 3,5 dl basmatirijst
  • 3,1 dl water
  • 2,4 dl groene erwten, geblancheerd
  • 4,7 dl cherrytomaat, gehalveerd
  • 1 spsk koriander, gehakt

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op een matig vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze van kleur veranderen, ongeveer 3-5 minuten.
  2. Haal de garnalen uit de pan en bak in dezelfde pan de uien goudbruin. Doe de basmatirijst in de pan en bak tot hij bruin is.
  3. Giet water op de pan en laat de rijst ongeveer 15 minuten sudderen. op een laag vuurtje. Het is raadzaam een deksel op de pan te doen, zodat de rijst niet aanbrandt.
  4. Haal de rijst van het vuur en laat ongeveer 5 minuten afkoelen.
  5. Meng de wilde rijst en de basmatirijst samen in een pan en roer met een vork tot de rijst luchtig is.
  6. Schep de rijst in een schaal en garneer met de gepelde garnalen, groene erwten, cherrytomaatjes en korianderblaadjes. Geniet ervan!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 430 kcal.

Eiwit: 23%

Koolhydraten: 59%

Vet: 19%