Volkoren Pizza Margherita

40 min. total

Ingrediënten

  • 1 tsk droge gist
  • 1 tsk suiker
  • 0,25 tsk zout
  • 1,2 dl warm water
  • 3,5 dl tarwebloem
  • 1 spsk olijfolie
  • 0,6 dl gepelde tomaten
  • 1 tsk italiaans kruid
  • 170 gram mozzarella, geraspt
  • 2 stk tomaat in schijfjes
  • 2 spsk basil

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Los in een kom de gist, suiker en zout op in heet water.
  2. Voeg 3/4 van de bloem en de olie toe aan de kom. Roer tot een gladde massa. Voeg de rest van de bloem beetje bij beetje toe. Kneed het deeg samen.
  3. Dek het deeg af en laat het 20 minuten rijzen. Rol het deeg vervolgens uit tot het ongeveer 3 mm dik is.
  4. Strooi bloem op een stuk bakpapier en leg de bodem erop. Gebruik een lepel om de gepelde tomaten over de bodem te verdelen.
  5. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Leg de mozzarella, tomaten en basilicum op de pizza.
  6. Breng het bakpapier en de pizza over op een bakplaat. Bak de pizza gedurende 10-13 minuten. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 709 kcal.

Eiwit: 21%

Koolhydraten: 50%

Vet: 30%