Vegetarische gevulde paprika's

30 min. total

Ingrediënten

  • 2,4 dl quinoa, gekookt
  • 4 stk rode peper, top verwijderd
  • 1 spsk olijfolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 1,2 dl selderij, fijngehakt
  • 0,6 dl peterselie, gehakt
  • 1 stk eieren, geklopt
  • 0,25 tsk gedroogde oregano
  • 1,2 dl cheddar, geraspt
  • 1,2 dl yoghurt, natuurlijk
  • 1 tsk citroensap
  • 1 spsk walnoot
  • 1 tsk tabasco

Instructies

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 205 °C. Vet een ovenvaste schaal in met olie en leg de paprika's erin.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en selderij toe. Sauteer tot ze gaar zijn.
  4. Haal van het vuur en roer de quinoa erdoor. Voeg de peterselie, het ei, de oregano, de tabasco, de walnoten, zout en peper toe.
  5. Vul de paprika's met de vulling. Strooi er kaas over. Giet een beetje heet water op de bodem van de schaal.
  6. Bak ongeveer 20 minuten. Meng yoghurt en citroensap. Serveer het mengsel met de gebakken paprika's. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 687 kcal.

Eiwit: 16%

Koolhydraten: 47%.

Vet: 37%