Veganistische aardappel bloemkool curry

90 min. total

Ingrediënten

  • 1 spsk olijfolie
  • 4,7 dl uien, fijngehakt
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 410 gram gehakte tomaten
  • 2 spsk gember, fijngehakt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk komijn, gemalen
  • 0,5 tsk kurkuma, gemalen
  • 0,5 tsk cayennepeper
  • 4,7 dl water
  • 4,7 dl aardappelblokjes
  • 2,4 dl basmatirijst
  • 4,7 dl bloemkool, roosjes
  • 2 spsk koriander, gehakt
  • 2 spsk citroensap

Instructies

  1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook met zout gedurende 5 minuten. Haal van het vuur.
  2. Doe het uimengsel, de tomaten, de gember, het citroensap, de garam masala, de komijn, de kurkuma, de cayennepeper en het zout in een blender.
  3. Doe het deksel erop. Mix gedurende 45 seconden. Schraap het in een steelpan. Breng het aan de kook. Voeg het water en de aardappelen toe. Kook gedurende 15 minuten, al roerend.
  4. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg de bloemkool toe aan de curry en kook gedurende 30 minuten. Haal van het vuur en roer de koriander erdoor. Breng op smaak met zout. Serveer bovenop de rijst. Garneer met koriander. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 687 kcal.

Eiwit: 12%

Koolhydraten: 75%

Vet: 14%