Vegan pizza van zoete aardappel

40 min. total

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel in blokjes
  • 4,7 dl havermout, gemengd tot meel
  • 2 spsk tomatenpuree
  • 1 stk rode ui in schijfjes
  • 3 stk gesneden champignons
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 2 tsk italiaans kruid
  • 2 spsk olijfolie
  • 60 gram mozzarella in plakjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg bakpapier op een bakplaat. Kook de zoete aardappelen gaar (ongeveer 12 minuten). Doe de blokjes over in een kom en pureer ze.
  2. Voeg met toe en roer tot een gladde massa. Gebruik natte handen om het deeg tot een klomp te vormen en leg het op de bakplaat.
  3. Druk het deeg uit tot een gelijkmatige cirkel. Bak het deeg gedurende 15-18 minuten. Haal uit de oven.
  4. Verdeel de tomatenpuree over de bodem, voeg de groenten toe en bestrooi met Italiaanse kruiden. Top met mozzarella kaas en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 8-10 minuten. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 365 kcal.

Eiwit: 12%

Koolhydraten: 56%

Vet: 31%