Varkenslende salade

90 min. total

Ingrediënten

  • 1800 gram varkenslende
  • 1,2 dl gedroogde tijm
  • 4 spsk olijfolie, verdeeld
  • 8 fed knoflook, fijngehakt
  • 14 dl rucola
  • 2,4 dl radijs in plakjes
  • 1 spsk balsamico azijn

Instructies

  1. Verwarm de oven op 230 °C. Maak een verticale snede in de zijkant van het gebraad, ongeveer 3/4 van de weg. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de tijm, knoflook en de helft van de olie. Verspreid het mengsel in het vlees. Rol het gebraad op en bind er een touwtje omheen.
  3. Wrijf de olie in het gebraad. Breng op smaak met zout en peper. Leg het gebraad in een ovenvaste schaal, met de vetkant naar boven. Rooster gedurende 15-20 minuten.
  4. Zet het vuur lager tot 150 °C. Laat het gebraad nog 60 minuten koken. Giet de sappen er regelmatig over.
  5. Haal het gebraad uit de oven en laat het afkoelen. Schep de rucola en radijs om met de olie en azijn. Leg de plakjes biefstuk op een bedje van sla. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 673 kcal.

Eiwit: 63%

Koolhydraten: 5%

Vet: 32%