Tijgergarnalen Fettuccine Alfredo

25 min. total

Ingrediënten

  • 450 gram fettuccine, volkoren
  • 4 spsk boter
  • 680 gram tijgergarnalen, geblancheerd
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 2,4 dl room, laag vetgehalte
  • 8 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 0,12 tsk nootmuskaat, gemalen
  • 1 tsk peterselie, gehakt

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het water weglopen. Smelt de helft van de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe.
  3. Breng het al roerend aan de kook. Laat 8 minuten sudderen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat; klop door de saus. Terwijl de saus pruttelt, begin je met de garnalen.
  4. Smelt de rest van de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de tijgergarnalen toe en bak ze 2-4 minuten per kant.
  5. Voeg de garnalen toe aan de pasta en giet de saus over alles. Schep om zodat de pasta bedekt is. Serveer bestrooid met Parmezaanse kaas en verse peterselie. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 855 kcal.

Eiwit: 32%

Koolhydraten: 39%

Vet: 30%