Thaise groene erwtensoep

40 min. total

Ingrediënten

  • 1 tsk olijfolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 2 tsk groene curry pasta
  • 7,1 dl groentebouillon
  • 2,4 dl water
  • 1,2 dl koriander
  • 500 gram groene erwten, geblancheerd
  • 1,8 dl kokosmelk
  • 3 spsk limoensap
  • 400 gram tofu in blokjes

Instructies

  1. Verhit de olie, ui en knoflook in een pan. Bak op een laag vuur gedurende 10 minuten. Voeg de currypasta toe en kook nog een minuut.
  2. Voeg de groentebouillon, het water en de koriander toe. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het 10-15 minuten sudderen.
  3. Voeg de erwten toe en breng de soep aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Giet in een blender en mix tot een gladde massa.
  4. Giet de soep terug in de pan, voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat de tofu uitlekken, leg hem op een bord en bedek hem met bakpapier.
  5. Verwarm het 5 minuten in de magnetron. Haal de tofu uit de pan, laat uitlekken en snijd in blokjes. Serveer de soep gegarneerd met tofu en limoensap. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 461 kcal.

Eiwit: 30%

Koolhydraten: 30%

Vet: 40%