Teriyakilaks met rijst en groenten.

45 min. total

Ingrediënten

  • 2,4 dl sojasaus
  • 1,2 dl bruin meel
  • 1 tsk knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk gember, geraspt
  • 4 stk zalmfilet
  • 4,7 dl bruine rijst, gekookt
  • 2,4 dl spinazie
  • 2,4 dl wortel, geraspt
  • 2 stk gesneden avocado
  • 4 stk radijs in plakjes
  • 4,7 dl suikererwten
  • 4 tsk sesamzaad

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Neem een steelpan en klop de sojasaus, bruine suiker, knoflook en gember door elkaar. Breng het aan de kook. Haal van het vuur.
  3. Neem 1/2 van de saus om te glaceren. Verwarm de oven voor op 205 °C. Bestrijk de zalm met de teriyakisaus. .
  4. Leg de zalm met de huid naar beneden op de bakplaat. Bak gedurende 2 minuten. Haal de zalm uit de oven en bestrijk hem met meer teriyakisaus.
  5. Zet ze terug in de oven en bak ze nog 1-3 minuten. Doe de rijst in een kom. Leg de zalm erop.
  6. Voeg spinazie, wortel, avocado, radijs en erwten toe. Garneer met sesamzaadjes. Besprenkel met teriyaki saus. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 918 kcal.

Eiwit: 21%

Koolhydraten: 48%

Vet: 32%