Squashlasagne

90 min. total

Ingrediënten

  • 450 gram gehakt rundvlees (laag vetgehalte)
  • 1 tsk olijfolie
  • 3 fed knoflook, fijngehakt
  • 0,5 stk uien, fijngehakt
  • 790 gram tomaat in blokjes
  • 2 spsk basilicum, fijngehakt
  • 3 stk pompoen in schijfjes
  • 11 dl ricotta kaas
  • 4 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 stk eieren, geklopt

Instructies

  1. Bak het vlees in een pan en breng het op smaak met zout en peper. Laat het vlees uitlekken en zet het apart.
  2. Voeg in dezelfde pan olijfolie toe en fruit knoflook en ui gedurende 2 minuten. Doe het vlees in de pan, voeg de tomaten, basilicum, zout en peper toe.
  3. Laat het op laag vuur 30-40 minuten sudderen onder de wet. Zout de pompoen lichtjes en laat 10 minuten trekken. Gebruik een keukenhanddoek om overtollig vocht te verwijderen.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pompoen 2-3 minuten aan elke kant. Haal van het vuur. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  5. Meng in een kom de ricotta, de Parmezaanse kaas en de eieren. Meng grondig. Verdeel 1/4 van de saus over de bodem van een diepe pan van 23 x 30 cm.
  6. Leg een laag pompoen. Verdeel 1/3 van het ricotta kaasmengsel erover.
  7. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Werk af met de laatste pompoen en de saus.
  8. Dek af met folie en bak gedurende 30 minuten. Verwijder de folie en bak nog 20 minuten.
  9. Bak tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten. Laat 5-10 minuten trekken. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 318 kcal.

Eiwit: 33%

Koolhydraten: 16%.

Vet: 51%