Spaghetti met kipgehaktballetjes

60 min. total

Ingrediënten

  • 250 gram kipgehakt
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1,2 dl rasp
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 0,5 stk eieren, geklopt
  • 1,2 dl peterselie, gehakt
  • 2 spsk olijfolie
  • 0,5 stk uien, fijngehakt
  • 450 gram tomaat, gepeld, in stukjes gesneden
  • 170 gram tomatenpuree
  • 2 spsk basilicum, fijngehakt
  • 1 spsk italiaans kruid
  • 450 gram spaghetti, volkoren

Instructies

  1. Meng het kippengehakt, de Parmezaanse kaas, het broodkruim, de knoflook, het ei, de peterselie, zout en peper in een kom. Vorm er kleine balletjes van.
  2. Zet ze ongeveer 15 minuten in de koelkast. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes. Giet overtollige olie af. Verhit voor de saus de resterende olie in een steelpan.
  3. Voeg de ui toe en fruit gedurende 1-2 minuten. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe. Voeg de prei toe en breng het aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en laat het gedurende 20 minuten op een laag pitje koken. Voeg de gehaktballetjes en basilicum toe en laat 10-15 minuten sudderen.
  5. Proef. Terwijl de saus pruttelt, kookt u de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Goed laten uitlekken.
  6. Giet de saus over de pasta en meng goed. Garneer met verse basilicum en gemalen zwarte peper. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 739 kcal.

Eiwit: 20%.

Koolhydraten: 58%

Vet: 22%