Spaghetti met kalkoengehaktballetjes

60 min. total

Ingrediënten

  • Kødboller
    2,4 dl rasp
  • 0,6 dl melk
  • 1 stk eieren
  • 1,2 dl walnoten, fijngemaakt
  • 6 spsk parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 spsk peterselie, gehakt
  • 1 fed knoflook, fijngehakt
  • 450 gram kipgehakt
  • 2 spsk olijfolie
  • Pasta
    230 gram spaghetti, volkoren
  • 1 spsk olijfolie
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 1 spsk knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk gedroogde oregano
  • 910 gram tomatensaus, geschild
  • 5 gram basil

Instructies

  1. Gehaktballetjes
    Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg bakpapier op een bakplaat zodat het klaar is voor later.
  2. Meng de melk en het broodkruim in een kom en laat 10 minuten staan. Voeg het ei toe en klop.
  3. Doe de walnoten, de Parmezaanse kaas, de peterselie, de knoflook, de kalkoenfilet en zout en peper in de kom en kneed de ingrediënten met uw handen door elkaar.
  4. Gebruik een lepel om de gehaktballen te vormen. Bestrijk de gehaktballetjes met olijfolie en leg ze op de bakplaat. Bak in de oven gedurende 15-20 minuten.
  5. Pasta
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking terwijl de gehaktballetjes worden gebakken.
  6. Terwijl de pasta kookt, verhit u de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien ongeveer 4 minuten als de pan heet is.
  7. Voeg de knoflook en oregano toe aan de pan met de gepelde tomaten en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 5 minuten sudderen.
  8. Leg de gehaktballetjes in de pan met de saus. Breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten sudderen.
  9. Wanneer de pasta klaar is, giet u het water af en mengt u het met de tomatensaus. Garneer met gehaktballetjes en basilicum. Geniet ervan!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 540 kcal.

Eiwit: 23%

Koolhydraten: 37%

Vet: 40%