Salmorejo

25 min. total

Ingrediënten

  • 19 dl water
  • 910 gram tomaat, in stukjes gesneden
  • 4 stykke volkorenbrood, geroosterd
  • 2 fed knoflook, fijngehakt
  • 3 spsk olijfolie
  • 1 tsk zout
  • 1 spsk appel cider azijn
  • 4 stykke serranoham, in stukjes gesneden
  • 1 spsk basilicum, fijngehakt

Instructies

  1. Neem een steelpan en breng het water aan de kook. Snijd met een mes een kruis in de onderkant van elke tomaat. Leg ze 30 seconden in het kokende water.
  2. Pel de tomaten, snijd ze in vieren en doe ze in een blender. Week het brood een paar seconden.
  3. Vergeet het water en doe het in de blender met de knoflook. Pureer gedurende ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg de olie, het zout en de azijn toe en pureer nog 10 seconden. Giet de soep in een kom en zet in de koelkast.
  5. Garneer met ham en basilicum. Sprenkel olijfolie over de soep en serveer. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 250 kcal.

Eiwit: 12%

Koolhydraten: 37%

Vet: 51%