Salade van rijstnoedels met tijgergarnalen en kip

25 min. total

Ingrediënten

  • 230 gram rijstnoedels
  • 1 stk kipfilet, in stukken gesneden
  • 340 gram tijgergarnalen, geblancheerd
  • 1 spsk raapzaadolie
  • 0,6 dl limoensap
  • 1 spsk sojasaus
  • 1 tsk vissaus
  • 0,5 spsk bruin meel
  • 1 tsk gember, geraspt
  • 1 tsk knoflook, fijngehakt
  • 1 tsk tabasco
  • 0,6 dl wortel, geraspt
  • 2 spsk koriander, gehakt

Instructies

  1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het in een kom. Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur.
  2. Breng de kip op smaak met zout en peper. Bak de kip goudbruin. Leg de kip in de kom met de rijstnoedels.
  3. Bak de tijgergarnalen 1-2 minuten aan elke kant. Leg de garnalen in de kom met de rijstnoedels.
  4. Klop het limoensap, de sojasaus, de vissaus, de bruine suiker, de gember, de knoflook en de tabasco door elkaar.
  5. Voeg de wortel en koriander toe aan de kom met rijstnoedels. Sprenkel de dressing erover en schep de salade om. Ga je gang!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 411 kcal.

Eiwit: 33%

Koolhydraten: 52%

Vet: 15%