Salade van kool en muskaatpompoen

40 min. total

Ingrediënten

  • 2,4 dl quinoa
  • 400 gram butternutpompoen in blokjes
  • 6 spsk olijfolie
  • 400 gram kipfilet
  • 4 tsk dijonsennep
  • 2 tsk honing
  • 4 spsk appel cider azijn
  • 1 tsk cayennepeper
  • 200 gram kool, gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pompoenen op een bakplaat. Besprenkel ze met 1/3 van de olie en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart. Draai de pompoen zodat hij bedekt is met olie.
  3. Bak de pompoen 20 minuten en laat afkoelen. Verwarm een koekenpan met vet voor op middelhoog vuur.
  4. Breng de kip op smaak met zout en peper.
  5. Bak ze 4 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Laat iets afkoelen en snijd in stukken.
  6. Klop intussen de rest van de olie, mosterd, honing, azijn, cayennepeper, zout en peper door elkaar.
  7. Doe de boerenkool in een kom en giet de dressing erover. Masseer de dressing in de kool gedurende een minuut.
  8. Voeg quinoa, kip en pompoen toe. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 567 kcal.

Eiwit: 21%

Koolhydraten: 32%

Vet: 47%