Salade van gegrilde eendenborst

20 min. total

Ingrediënten

  • 1,5 spsk olijfolie
  • 1 spsk sinaasappelsap
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honing
  • 1 stk eendenborst
  • 4,7 dl frisee salade
  • 4,7 dl rucola
  • 1 stk oranje, verdeeld in beide
  • 1 spsk pijnboompitten, geroosterd

Instructies

  1. Klop de olie, sinaasappelsap, mosterd, honing, zout en peper door elkaar.
  2. Verwarm de oven voor op 215 °C. Snijd met een mes groeven in de eendenhuid. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de eendenborst, met het vel naar beneden, in een pan met antiaanbaklaag op een matig laag vuur. Bak gedurende 6 minuten.
  4. Draai de borst om, dek de pan af en bak nog eens 6 minuten. Verwijder overtollig vet. Leg de eendenborst in een ovenvaste schaal, met het vel naar beneden.
  5. Zet het in de oven. Rooster gedurende 5 minuten. Neem de eend eruit en laat hem 5-10 minuten rusten en snijd hem in plakken.
  6. Meng de sla en rucola in een kom. Voeg de sinaasappel en de pijnboompitten toe. Leg de eendenborst er bovenop. Sprenkel de dressing erover en schep de salade om. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 390 kcal.

Eiwit: 35%

Koolhydraten: 17%.

Vet: 48%