Salade Nicoise met zalm

25 min. total

Ingrediënten

  • 3,5 dl aardappelblokjes
  • 2 stk eieren
  • 4,7 dl rucola
  • 3,5 dl sperziebonen, geblancheerd
  • 2,4 dl zwarte olijven
  • 1,2 dl cherrytomaat, gehalveerd
  • 2 tsk olijfolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citroensap
  • 1 tsk honing
  • 2 stk zalmfilet
  • 0,5 tsk olijfolie

Instructies

  1. Kook de aardappelen gaar. Snijd ze in plakjes.
  2. Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn. Afgieten, afkoelen met koud water, schillen en in plakjes snijden.
  3. Schik de rucola, aardappelen, eieren, sperziebonen, tomaten en olijven in een diepe schaal.
  4. Neem een kleine kom en klop de mosterd, citroensap en honing door elkaar. Breng op smaak.
  5. Verhit een gietijzeren braadpan met vet op middelhoog vuur.
  6. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Bak de zalm 2 minuten aan één kant.
  7. Draai om en laat nog 2-3 minuten bakken. Serveer de zalm bovenop de salade. Besprenkel met dressing. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 654 kcal.

Eiwit: 26%

Koolhydraten: 22%.

Vet: 51%