Romige bloemkool pasta

35 min. total

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti, volkoren
  • 12 dl bloemkool, roosjes
  • 2 spsk sojamelk
  • 1,8 dl groentebouillon
  • 1,2 dl basilicum, fijngehakt
  • 2 spsk olijfolie
  • 5 fed knoflook, fijngehakt
  • 2 spsk boter
  • 1,2 dl kappertjes
  • 1 spsk citroensap
  • 4 spsk parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Voeg de bloemkool, sojamelk, bouillon, zout en peper toe.
  2. Mix op lage intensiteit tot een romige massa. Voeg basilicum toe en mix op hoge intensiteit tot een romige massa. Voeg bouillon toe als de saus te dik is.
  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook gedurende 1 minuut. Smelt de boter en draai de pan rond tot hij bedekt is.
  4. Zet het vuur laag. Voeg de bloemkoolsaus toe en roer. Voeg de kappertjes toe en laat 3 minuten sudderen.
  5. Voeg het citroensap toe, roer en haal van het vuur. Roer de spaghetti door de saus. Serveer gegarneerd met Parmezaanse kaas. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 665 kcal.

Eiwit: 16%

Koolhydraten: 57%.

Vet: 28%