Romige aardappelsoep

25 min. total

Ingrediënten

  • 1 spsk olijfolie
  • 0,6 dl uien, fijngehakt
  • 2 tsk knoflook, fijngehakt
  • 4,7 dl aardappelblokjes
  • 4,7 dl melk
  • 4,7 dl groentebouillon
  • 0,5 tsk tijm, fijngehakt

Instructies

  1. Verhit de olijfolie op een laag vuur in een pan en fruit de uien tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de aardappelen en de bouillon toe.
  2. Breng het mengsel aan de kook en zet het op een laag vuur. Giet de melk erbij en laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn. (Optioneel: voeg tijmblaadjes toe).
  3. Gebruik een keukenmachine om de soep te pureren. Giet het mengsel in een schone steelpan en breng het aan de kook.
  4. Als de soep te dik is, kan ze worden verdund met een beetje bouillon van eerder. Breng op smaak, geniet!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 145 kcal.

Eiwit: 17%

Koolhydraten: 54%.

Vet: 29%