Romige aardappel bloemkoolsoep

Deze romige soep wordt gemaakt met aardappel en bloemkool, en op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met knapperig geroosterd volkorenbrood.

10 min. forb.
35 min. total

Ingrediënten

  • 1 spsk olijfolie
  • 2 fed knoflook
  • 1 stk uien, fijngehakt
  • 3 stk aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 buket bloemkool
  • 9,5 dl groentebouillon
  • 0,5 tsk nootmuskaat, gemalen
  • 4 stk volkorenbrood, geroosterd
  • 2 blad laurierblad

Instructies

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de uien 3-5 minuten.
  2. Voeg aardappel en bloemkool toe. Bak nog een paar minuten, al roerend.
  3. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe.
  4. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag, dek af en laat het 25-30 minuten sudderen.
  5. Verwijder het laurierblad en giet de soep in een blender. Blender tot een gladde massa.
  6. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met geroosterd brood. Alsjeblieft.

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 299 kcal

Eiwit: 12%

Koolhydraten: 63%

Vet: 24%