Risotto met champignons en bruine rijst

40 min. total

Ingrediënten

  • 3,5 dl warm water
  • 4 tsk olijfolie, verdeeld
  • 1,2 dl uien, fijngehakt
  • 2,4 dl bruine rijst
  • 1,2 dl witte wijn
  • 7,1 dl bouillon van kip
  • 140 gram gesneden champignon
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tsk tijm, fijngehakt

Instructies

  1. Maak de paddenstoelen schoon in koud water, droog ze in een theedoek en snijd ze in plakjes.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en champignons toe en bak 2-3 minuten. Bewaar een beetje van de gebakken champignons voor de garnering.
  3. Voeg rijst, knoflook en tijm toe aan de pan en bak tot alle ingrediënten een fijn laagje olijfolie hebben. Giet wat witte wijn over de rijst en laat het koken. Giet zo nodig een beetje bouillon bij de wijn.
  4. Roer de rijst tot hij bijna droog is. Giet er al roerend beetje voor beetje bouillon bij.
  5. Ga door met deze procedure en stop wanneer de rijst bijna zacht is. Proef voortdurend of de rijst "beet" heeft.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Haal de rijst van het vuur en serveer de risotto met een garnituur van champignons en verse tijm. Geniet ervan!

Gemakkelijk afvallen
Op maat gemaakt dieetplan

Wil je een paar kilo afvallen? Met Arono krijgt u de meest effectieve gids voor gewichtsverlies. Een dieetplan wordt op jou afgestemd en 1000+ gezonde recepten zorgen ervoor dat je elke dag binnen je caloriedoel blijft.


Voeding (per persoon)

Calorieën: 326 kcal.

Eiwit: 14%

Koolhydraten: 55%

Vet: 31%